S'ha parlat llargament sobre el futur de la samarreta del Barça. Des d'un presumpte acord amb Puma fins a l'elaboració de la seva pròpia marca, com, per exemple, fa l'Athletic Club de Bilbao. Tanmateix, segons informa Ok Diario, Joan Laporta continuarà apostant per Nike i ja ha firmat un nou acord amb la marca esportiva perquè continuï vestint el seu club. Malgrat les especulacions sobre un canvi de rumb amb el patrocinador de l'entitat, finalment, la institució catalana continuarà vinculada amb la multinacional nord-americana.

🔴 Barça - PSG avui, en DIRECTE | Segueix el minut a minut del partit de la Champions League
 

El FC Barcelona porta vestint Nike des de 1998, i després de l'acord revelat per Eduardo Inda, a El Chiringuito de Jugones, continuarà fent-ho durant molt més temps. "La samarreta del Barça està fent parlar perquè se sentien menyspreats per Nike, que és la primera marca mundial en vendes. El Barcelona va plantejar tenir una marca pròpia i s'ha descartat. Estan a punt de renovar amb Nike", va revelar el director de l'esmentat mitjà, després dels rumors sobre una possible ruptura.

Joan Laporta Presentació Barça One / Foto: Irene Vilà Capafons
Joan Laporta en la presentació del Barça One / Foto: Irene Vilà Capafons

Nike pagarà 100 milions d'euros per continuar vestint el Barça

"El Barça podia rescindir el contracte i diversos advocats els havien assessorat. Finalment, han arribat a un punt de trobada i Nike passarà de pagar quaranta i tants milions més variables per temporada a pagar 100 milions per temporada. El Barça podia trencar el contracte amb una indemnització de 10 o 12 milions. Ara es garantiran més anys de contracte, em parlen d'una dècada", va prosseguir Eduardo Inda, que va assegurar que Laporta, amb aquest nou acord, passarà a cobrar més del doble.

Un acord que arribarà després de dures converses i acusacions de Joan Laporta cap a la marca, de la que deia tenia falta de professionalitat. "Tenim una relació que no és l'aconsellable. No se'ns han proveït material, no s'ha complert tot el programat, i el mercat ens paga el doble de Nike, amb ells portem més de 20 anys amb ells i en moments difícils no s'han presentat", va dir el president del FC Barcelona fa un parell de mesos, quan es parlava de la possibilitat de rescindir el contracte.

Joan Laporta, somrient en el comiat d'Eduard Romeu del Barça / Foto: Pau Venteo
Joan Laporta, somrient en el comiat d'Eduard Romeu del Barça / Foto: Pau Venteo

Nike surt amb la seva

Va ser llavors quan el mateix Joan Laporta va deixar obertes dues possibilitats més, a part de renovar amb Nike. "Hi ha tres opcions: continuar amb Nike, acceptar el que ens ofereix el mercat, que ens pagaria molt més i hi ha l'opció de fer-ho nosaltres a través de BLM com fem amb un altre tipus de roba", va dir Joan Laporta, que a més va afegir que "en termes de rendibilitat, crear la marca pròpia Barça no està descartada, però hi ha opcions més segures com les que paga el mercat".

Finalment, quan el president culer ja es plantejava les esmentades opcions, Nike s'ha acabat sortint amb la seva i continuarà brodant el seu logo al costat de l'escut del FC Barcelona per 100 milions d'euros, una quantitat estratosfèrica que, si bé, no serà suficient per treure de l'encallador a les malmeses arques culers, sí pot significar una alenada d'aire fresc i un impuls per als objectius blaugrana.