Les renovacions dels futbolistes són els principals maldecaps que més hores prenen als presidents dels clubs de futbol. Al Barça, mentre ens trobem a la meitat del curs 2022/23, encara queda molta feina per fer. Els problemes econòmics han posposat la firma dels nous contractes que Joan Laporta tenia preparats perquè diversos jugadors ampliïn la seva vinculació amb els culers.

Fa uns dies, el Barça va fer públic que Pablo Gavi ja podia tenir fitxa del primer equip i, d'aquesta manera, es feia càrrec del dorsal "6" de la samarreta blaugrana. Però la feina a les instal·lacions del líder de la Lliga espanyola no s'atura. El contracte de diversos futbolistes de la plantilla expira a final de temporada i la secretaria tècnica, coordinada òbviament amb Laporta, està a punt de tancar l'acord amb un d'aquests membres de la plantilla.

Sergi Roberto FC Barcelona Espanyol capitán / Foto: Europa Press
Sergi Roberto es lamenta d'una errada en un partit del Barça / Foto: Europa Press

Sergi Roberto, més anys de blaugrana

És cert que una de les prioritats de la directiva del Barça és lligar futbolistes joves que tenen una gran projecció de futur com Ronald Araujo o Alejandro Balde, però el club també necessita jugadors veterans per als moments complicats. I és que, davant la incertesa de Sergio Busquets, un altre dels capitans està a punt de donar el "sí" a Laporta per continuar més anys vestint de blaugrana.

Segons Fichajes.net, existeix un acord entre Sergi Roberto i el Barça perquè el migcampista de Reus continuï un any més a la plantilla del primer equip, amb l'opció d'allargar el contracte una temporada més (opcional). La citada font afegeix que la directiva, en primera instància, volia oferir-li un nou contracte reduint molt el seu salari, però finalment han acabat respectant les pretensions econòmiques que exigia Roberto per continuar competint al Camp Nou.

Xavi FC Barcelona Sevilla / Foto: EFE - Alejandro Garcia
Xavi fent un gest als seus jugadors durant un partit del Barça / Foto: EFE - Alejandro Garcia

El paper de Xavi, decisiu per desencallar la renovació

A vegades ens oblidem de la importància dels entrenadors a l'hora de prendre decisions. Els presidents i directors esportius necessiten conèixer l'opinió dels seus tècnics per planificar i gestionar la plantilla, i tot i que la renovació de Sergi Roberto estava encallada, ha estat Xavi Hernández el que ha pressionat perquè el de Reus pugui continuar. Fichajes.net explica que la insistència de l'egarenc ha estat un factor clau perquè Laporta rebaixi les seves expectatives. Fa pràcticament una dècada que Roberto és futbolista del primer equip del Barça i, no només s'ha guanyat el braçalet de capità, sinó que és una peça imprescindible pel projecte de Xavi, encara que no sigui titular indiscutible.

L'acord entre les dues parts està a punt d'escriure una nova pàgina a la història del club i Laporta podria anunciar-ho pròximament. Xavi compta amb Sergi Roberto i no el vol deixar marxar. La incertesa de Busquets o Jordi Alba podria fer que el migcampista de Reus esdevingui el primer capità de cara la pròxima temporada, però pas a pas, encara queda mitja temporada i, de moment, Roberto està més a prop de seguir lligat a l'entitat catalana.