El Barça se surt amb la seva i podrà inscriure Pablo Gavi com a futbolista del primer equip culer aquest mateix dimarts, tot i la negativa que havia transmès la Lliga fins ara. A última hora i en l'últim dia del mercat de fitxatges, el club blaugrana ha aconseguit en seu judicial el vistiplau per acreditar Gavi com a jugador de ple dret de la primera plantilla culer. I Gavi ja llueix el dorsal número 6.

Una resolució que el mateix Barça celebra i que ha estat fruit d'una reclamació dels serveis jurídics blaugrana que es va produir el passat divendres al jutjat mercantil número 10 de Barcelona. I la resolució ha estat una mostra més de la rigidesa de la Lliga en l'apartat econòmic, que fa mesos que colla el Barça, però que ara la raó és per al club blaugrana.

La Lliga controla el Barça

Ja feia dies que Javier Tebas, el president de la Lliga, estava rebutjant qualsevol intent del Barça per poder inscriure Gavi, que encara té fitxa de l'equip juvenil culer. "El tema de no inscriure Gavi ve com a conseqüència que és una inscripció que té efecte la temporada que ve i no té efecte aquests sis mesos. Es pot denegar una inscripció perquè la temporada que ve el dèficit previst del Barcelona són més de 200 milions d'euros a data d'avui. Aleshores no sembla oportú acceptar aquesta inscripció", afirmava Tebas en les últimes hores.

Gavi Zubimendi Pablo Marín Barça Real Sociedad / Foto: EFE
Pablo Gavi jugant amb el Barça / Foto: EFE

El gran problema que veia la Lliga era, per tant, que el Barça està econòmicament tocat i que la temporada vinent encara ho estarà més. I ja no hi haurà palanques que valguin. Per això es negava a inscriure Gavi i seguia sent tan dur amb el Barça. El jutge, doncs, deixa sense efecte l'excusa del fair-play financer de la Lliga per rebutjar la inscripció de Gavi. I el Barça pot seguir amb la seva idea d'inscriure la jove promesa culer perquè ja agafi formalment el dorsal número 6.

El Barça ja ha presentat el nou contracte de Gavi i aquesta inscripció ha arribat a temps en aquest últim dia de mercat de fitxatges d'hivern. Tot i això, encara no es descarta res, ja que encara que finalment el Barça tingui el vistiplau, la Lliga encara podria recórrer el fallo del jutge.

Javier Tebas EFE
Javier Tebas, en una imatge d'arxiu / Foto: EFE

Gavi, l'única incorporació del Barça

I encara parlant dels efectes que pugui tenir aquesta inscripció de Gavi amb el primer equip del Barça, també podria suposar tancar definitivament l'aixeta dels fitxatges. Encara que s'acabi venent Héctor Bellerín en aquest últim dia del mercat de fitxatges d'hivern, sumant les baixes de Memphis Depay i de Gerard Piqué, la inscripció de Gavi podria ser l'única operació culer d'alta.

Sense diners i sense fair-play, només un miracle i un encaix inesperat de les xifres econòmiques podria permetre el club blaugrana incorporar un nou futbolista per completar l'equip de Xavi Hernández. Per tant, ja es pot començar a pensar en el proper estiu, quan s'espera que tornin a aparèixer els problemes financers i quan s'hauran de fer nous miracles.

La resolució de la reclamació del Barça pel cas Gavi