Joan Laporta ja és el nou president del Barça i eufòric i pletòric ha fet el seu primer discurs. Passades les 12 de la matinada, ja en dia 8 de març, el nou president culer ha estat proclamat oficialment vencedor de les eleccions per la junta electoral. I Laporta, juntament amb tot el seu equip, ha pujat a l'escenari per fer el seu discurs inaugural.

 

El Barça és 'Més que un club'

L'advocat, que torna a guanyar unes eleccions a la presidència del Barça després ja fer-ho al 2003, ha definit que "les eleccions ens fan ser 'Més que un club'". I sí, els socis han escollit democràticament el seu futur a les urnes.

Laporta també ha destacat que són "les eleccions més importants de la història perquè s'han celebrat en una màxima dificultat per la pandèmia". I ha volgut enviar un missatge d'agraïment als socis, a la junta electoral, a la comissió gestora i a tothom qui ha fet possible que s'hagin pogut celebrar aquestes eleccions. Tampoc s'ha oblidat de demanar un aplaudiment per a Víctor Font, Toni Freixa i els seus equips de campanya.

Joan Laporta presidente Barca discurs Barca EFE

Laporta celebrant la victòria a les eleccions / EFE

Amb tota la seva junta lluint una nova mascareta amb el número 14 i de color taronja, han fet un homenatge a Johan Cruyff: "Ens inspira en totes les grans decisions que hem de prendre. És una candidatura desacomplexadament cruyffista i barcelonista".

Els reptes del nou president

A més, Laporta ha parlat dels reptes que tenen a partir d'avui. Reconduir la situació econòmica del club cap a la "sostenibilitat" i amb la finalitat "que torni l'alegria". El nou president blaugrana ha assegurat que aquests mateixos reptes "fan respecte", però els afronten "amb màxima responsabilitat, esperit de victòria, positiu, generositat, valentia i fugint de catastrofismes".

I ha assegurat als culers que "els socis i sòcies del Barça seguirem sent propietaris d'aquest club". I ha recordat que s'ha celebrat "la festa democràcia i la festa del barcelonisme", amb més de 50.000 vots, per acabar amb "la campanya més llarga de la història del club".

Laporta Font Freixa elecciones Barca FC Barcelona

Toni Freixa, Joan Laporta i Víctor Font després de conèixer els resultats de les eleccions / FC Barcelona

Convèncer Messi perquè es quedi

I un altre dels reptes importants serà convèncer Leo Messi perquè es quedi: "Avui fa 20 anys que un noi que es deia Leo Messi va debutar al Barça, i veure avui que ha vingut a votar el millor jugador del món i de la història del futbol amb el seu fill és una mostra del que hem vingut dient tota la campanya". I ha afegit que "tan de bo serveixi, i animar-lo perquè continuï al Barça".

 

Abans d'acabar també ha enviat un missatge als culers parafrasejant una frase de John F. Kennedy: "No penseu en el que ha de fer el Barça per vosaltres, sinó què podeu fer vosaltres pel Barça". I ha acabat repetint el seu lema de campanya: "El millor que es pot fer pel Barça és estimar-lo. Visca el Barça i Visca Catalunya!".

 

Imatge principal: Joan Laporta celebrant la seva victòria a les eleccions del Barça / EFE