L'adeu de Sergio Busquets generarà un buit enorme al FC Barcelona. No només emocionalment, sinó en l'àmbit futbolístic. La directiva haurà de buscar un reemplaçament per a un jugador únic i irrepetible, com ho és el capità del Barça. El comiat del pivot de Badía era una situació que es podia preveure en el Camp Nou, encara que Xavi Hernández mantenia l'esperança que Busi seguís, almenys, una temporada més vestint de blaugrana. Tanmateix, la seva marxa, ha provocat el ball de noms per substituir-lo.

Una tasca difícil, d'altra banda, la de fer oblidar un futbolista de la talla de Busquets. Per aquesta mateixa raó, la directiva culer haurà de filar fi per trobar a la peça ideal, que encaixi en el sistema de Xavi, tan bé com ho feia el capità del Barça. Un home a qui no li pugui la pressió, a qui no li cremi la pilota als peus, i sigui capaç d'escombrar el centre del camp en tasques defensives, i d'incrustar-se entre els centrals a l'hora de treure la pilota jugada. I, encara que Busquets és únic, en el Camp Nou semblen saber qui és el relleu ideal.

Xavi Hernández celebra triomf de la Lliga / Foto: Europa Press
Xavi Hernández celebrant la consecució de la Lliga / Foto: Europa Press

Joan Laporta manté contactes amb Ilkay Gundogan

Tant és així que Joan Laporta ha tornat a iniciar els contactes per convèncer una vegada per sempre Ilkay Gundogan. El centrecampista alemany del Manchester City ha estat relacionat en nombroses ocasions amb el FC Barcelona, però semblava que en les últimes setmanes s'havia refredat.

I és que el jugador està posat de ple en l'últim tram de temporada amb els skyblue, amb la consecució de la Premier League i la final de la Champions League a la cantonada. Per aquesta mateixa raó, el president blaugrana ha volgut reactivar l'interès en l'alemany, conscient que acaba contracte el 2023, i seran molts els equips interessats a seduir-lo.

Gündogan aplaudeix afició City / Foto: EFE - Rodrigo Jiménez
Ilkay Gündogan aplaudint a l'afició del Manchester City / Foto: EFE - Rodrigo Jiménez

Fins i tot el mateix Manchester City que insisteix a renovar-lo, després de la gran temporada realitzada. El conjunt anglès li ha presentat una altra proposta, aquesta vegada de dos anys, després que Gündogan rebutgés la primera que només li oferia una temporada.

El Barça no s'oblida de Gundogan

Tanmateix, el centrecampista sembla tenir decidit que vol canviar d'aires i Barcelona el convenç. El club culer i Ilkay Gündogan han tornat a mantenir converses per tractar el seu fitxatge. L'oncle i agent del futbolista, i emissaris del Barça, han mantingut reunions sobre la durada del contracte del jugador i el seu cost, segons informa Mundo Deportivo.

Jordi Alba celebració gol Osasuna / Foto: Europa Press
Jordi Alba celebrant un gol amb el Barça / Foto: Europa Press

Ara, després dels anuncis de les sortides de Jordi Alba i el ja esmentat Busquets, que alleugereixen el Fair Play financer, han permès tornar a activar l'interès en Gundogan. L'entitat catalana s'ha permès el luxe de fer més moviments i avançar en el fitxatge del substitut de Busi, una vegada el vistiplau de la Lliga al pla de viabilitat econòmica del Barça està pròxim. El 5 de Busquets, serà per a Gundogan.