El Barça celebra els 124 anys des del dia de la seva fundació —el 29 de novembre del 1899— amb un acte que ha tingut lloc a l'Auditori 1899 del Camp Nou, en el qual també s'ha fet present una clara visió de futur. Joan Laporta, el president blaugrana, i David Carabén, el comissionat del 125è aniversari, ja pensen en l'any que ve i en les celebracions que s'hauran de fer.

En un auditori ple a vessar i amb grans personalitats històriques culers i de la societat catalana i del Barça, s'ha llegit el manifest d'aquest aniversari especial del club blaugrana, a més de conèixer el logotip que acompanyarà en aquest any fins que arribi l'esperat moment.

El Barça continua sumant anys al voltant de la pilota

Després d'una breu introducció de Laporta, ha arribat el torn de Carabén, que és "l'encarregat d'articular i elaborar el marc conceptual dels actes del 125è aniversari i, a més, definir les accions necessàries", tal com ha explicat el president culer. I aleshores ha arribat el moment de la lectura del manifest que s'ha preparat per a aquesta data clau en la història del club blaugrana.

125 Aniversari FC Barcelona presentació / Foto: Carlos Baglietto
Moment de l'acte del Barça a l'Auditori 1899 / Foto: Carlos Baglietto

David Carabén ha definit el Barça a través de tots aquests anys, recordant que "hem sigut els millors" i que, sobretot, "fa 125 anys que volem la pilota". Aquest 125è aniversari anirà de futbol i de la pilota, també sabent que "tenim un estil de joc reconeixible... i tothom ens identifica". A més, també ha volgut destacar que "tenim un model de propietat excepcional", com també que "no hi ha una sola manera de ser del Barça".

A propòsit d'això, Carabén ha volgut destacar que "la celebració del 125è aniversari volem que es projecti cap al futur". I també ha recordat alguns dels noms que han fet gran el Barça... Johan Cruyff, Pep Guardiola, Alexia Putellas, Mapi León, Aitana Bonmatí, Leo Messi, Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Gerard Piqué, Ladislau Kubala, Ronald Koeman, Josep Samitier...

125 Aniversari FC Barcelona presentació / Foto: Carlos Baglietto
David Carabén parlant / Foto: Carlos Baglietto

I la conclusió ha estat clara: "D'alguna manera, si t'agrada el futbol, t'agrada el Barça". Com també s'ha recordat que des del Barça "volem la pilota", que és el lema d'aquesta celebració històrica culer.

El logotip del 125è aniversari del Barça

Entre els moments clau de la jornada hi ha hagut la presentació del nou logotip per celebrar aquest 125è aniversari. És l'escut del Barça i el número 125 en forma de pilota. "És aquesta centralitat i el valor al futbol", ha reconegut Laporta. El màxim mandatari culer també ha volgut recordar que "el primer president del Barça va ser el primer importador de pilotes a Catalunya".

 

Així mateix, Laporta també creu que "Joan Gamper era un visionari i segur que tenia previst que s'arribés al 125è aniversari, i molt més". I ha volgut apuntar que la gran celebració serà al nou Spotify Camp Nou, "però no del tot renovat". I que tot plegat "serà la culminació d'un dels somnis del barcelonisme".

David Carabén ha volgut afegir: "Portem 124 anys i no hi ha tantes institucions que hagin viscut tres segles i estiguin en aquest estat de forma". En definitiva, "el Barça és una fàbrica de fer herois i heroïnes", defensa el comissionat Carabén.

125 Aniversari FC Barcelona presentació32
Joan Laporta i David Carabén brindant / Foto: Carlos Baglietto

La unitat del Barça i la celebració dels culers

De mica en mica s'aniran coneixent nous detalls d'aquest 125è aniversari i els actes que es faran. De moment, ja ha sortit a la llum el nou logotip d'un projecte, que serà "el més important a nivell institucional del club". Un moment de renovació, de grans desafiaments i de ser propers amb els culers, tal com ho ha estat Joan Laporta, despertant més d'un somriure als assistents de l'Auditori 1899.

 

Des del Barça volen que sigui "recordat durant dècades", i Laporta ha volgut fer el símil amb les celebracions del 75è i 100è aniversari. Per acabar, el president del Barça ha demanat "ser dignes d'aquests moments històrics", celebrar-los "amb unitat" i tenir "seny, passió, rauxa i sentiment". Tot començarà d'aquí a un any i fins a finals del 2025, quan està previst que se celebrin tots els actes que anirem coneixent durant els propers mesos.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!