El dia del soci i una jornada crucial per al Barça. El president Joan Laporta ha comparegut aquest diumenge a l'Assemblea General Ordinària 2021 per explicar-se i donar arguments de la situació de l'entitat blaugrana. L'ha qualificat d'una de les "assemblees més importants de la nostra història" i que tenen la responsabilitat (socis i junta directiva) de decidir com volen que sigui el Barça d'aquest segle. "Més enllà dels èxits esportius, tots som conscients que volem més i cal exigir més. Som el Barça i volem ser una altra vegada una referència. Avui, el Barça es troba en una situació extremadament delicada".

I ha afegit: "Hem de prendre decisions vitals que marcaran el nostre rumb. Tenim la responsabilitat, vostès com a propietaris del club i nosaltres com a Junta escollida per vosaltres, de decidir com volem que sigui el Barça d'aquest segle. Hem de prendre decisions per a nosaltres mateix, que ens afectaran, però també a les generacions futures de barcelonistes".

"El Barça serà sempre propietat dels socis i sòcies"

Una de les declaracions clau del president és quan ha afirmat: "El Barça, més que mai, és a les vostres mans". "És una bona notícia que sigui així. No està en mans de tercers, ni de cap Estat ni cap fons d'inversió. El Barça sempre serà propietat dels socis i sòcies mentre dirigim el club", ha afirmat.

Com ja es va explicar en la presentació de la due diligence, els números són horribles. "No són uns bons números. Són un dels pitjors de la història del Barça. Un deute de 1.350 milions d'euros, un flux de caixa gairebé nul, que gairebé quan vam arribar no podíem ni pagar les nòmines. Les responsabilitats que derivin d'això les valorem quan acabin les auditories forensic. Crec que les tindrem en un mes", ha detallat.

Palau Blaugrana Assemblea Barca junta directiva EFE

Els socis i la junta al Palau Blaugrana / EFE

Alliberar massa salarial, firmar una operació amb Goldman Sachs i fer un Camp Nou més segur han estat algunes de les decisions més importants de la junta directiva de Laporta. I és que un dels escàndols més grans de la junta de Bartomeu es va conèixer aquesta setmana: es van jugar 21 partits al Camp Nou en risc pels socis.

La reforma estatutària també és un dels punts vitals del dia. Entre els articles més destacats hi ha la modificació que qualsevol persona es pugui donar d'alta de soci en l'àrea digital, la relació entre penyes i club sigui més transparent i que el mandat es redueixi a cinc anys, de sis a cinc, perquè és "més apropiat". A més, ampliar la junta directiva de 21 a 25 persones.

L'Espai Barça, comparat amb els Jocs Olímpics del '92

D'altra banda, l'Espai Barça és la pedra angular. Laporta compara l'impacte de l'Espai Barça a Barcelona amb el que van tenir els Jocs Olímpics del 1992. I també el tema del Barça Studios ha estat motiu de debat: es vol vendre un màxim del 49% i que el club mínim es quedi amb la majoria, el 51%.

Rafa Yuste Joan Laporta Assemblea Barca 2021 EFE

Laporta i la seva junta cantant l'himne / EFE

El soci ha pres la paraula després de les primeres exposicions i han mostrat el seu malestar amb l'anterior junta de Bartomeu i han carregat amb duresa, inclús han dit que expulsin Bartomeu i la seva junta del club. Han exigit que es prengui una acció de responsabilitat i Laporta ha matisat que s'esperaran als resultats del forensic per fer-ho amb les màximes garanties.

El president ha avançat que es convocarà una assemblea extraordinària quan hi hagi tots els resultats del forensic. "No dono llargues. Hem trobat conductes no adequades. Una mica de paciència. Ens estem carregant de raons per bé del Barça. No volem ser corresponsables de la junta anterior. Quan tinguem la informació convocarem una assemblea extraordinària. No blanquejarem cap decisió. Amb totes les proves a la mà i totes les garanties que puguin prosperar. Actuarem amb tota la determinació", ha remarcat.

 

Imatge principal: Joan Laporta durant l'assemblea / EFE