Montse Tomé ha tornat a donar una llista de convocades per als pròxims compromisos internacionals de la selecció espanyola, que es disputaran el 27 d'octubre davant d'Itàlia, i el 31 davant de Suïssa. Sense gairebé temps per assimilar la primera llista de la nova seleccionadora, l'atapeït calendari ha fet que, de nou, hi hagi llista. I és que a diferència de l'última llista oferta per Tomé, en la qual va decidir no incloure Jennifer Hermoso entre les elegides, aquesta vegada la davantera del Pachuca tornarà a enfundar-se l'elàstica de la Roja, després del cas Rubiales.

Jennifer Hermoso torna a la selecció

La primera convocatòria de la nova seleccionadora va generar molta polèmica, precisament, per l'absència de l'exfutbolista del Barça. Montse Tomé va explicar que la seva decisió de no convocar Hermoso obeïa a un desig de "protegir" la jugadora, que es va veure implicada en temes extraesportius, després de la final del mundial conquerida per la selecció. Allò va molestar la madrilenya que, a través d'un comunicat, es va preguntar "protegir-me de què?, o de qui?" Ara, amb les aigües més calmades, la davantera ha tornat a formar part dels plans de Montse Tomé.

Jennifer Hermoso lluitant per la possessió del pilota / Foto: EFE
Jennifer Hermoso lluitant per la possessió de la pilota / Foto: EFE

Una situació que ha estat possible gràcies a la revolució iniciada per part de totes les campiones del món, després d'arribar a diversos acords amb la RFEF, amb l'objectiu que es produïssin diversos canvis estructurals en aquest organisme, la qual cosa s'està donant a poc a poc. Unes modificacions, entre les quals destaquen, sobretot, la destitució de Luis Rubiales com a president de la Federació Espanyola de Futbol, després dels actes comesos durant la celebració de la copa del món d'Austràlia.

Montse Tomé aposta per la continuïtat

La principal novetat de la llista, com comentàvem, és la de Jennifer Hermoso. En la resta de la convocatòria, la tècnica madrilenya, ha apostat per la continuïtat i la gran majoria de futbolistes elegides són les mateixes que van conquerir el mundial d'Austràlia i Nova Zelanda. Un llistat en el qual continuen destacant les absències de Mapi León i Patri Guijarro, que de moment consideren insuficients els canvis interns en la RFEF, i s'han negat a ser convocades.

Salma Paralluelo, Ivana Andrés i Esther González tornen després de les seves lesions. La resta de la llista la completen: Cata Coll, Misa Rodríguez i Enith Salón a la porteria; Ona Batlle, Oihane, Irene Paredes, Ivana Andrés, Laia Aleixandri, María Méndez i Olga Carmona en defensa; Tere Abelleira, Maite Oroz, Aitana Bonmatí, Alèxia Putellas, Anna Torrodà i Jennifer Hermoso al centre del camp; Salma Paralluelo, Mariona Caldentey, Inma Gabarro, Amaiur, Athenea, Esther i Lucía García, completen l'atac.

La trucada a Jenni Hermoso era un secret a veus en una selecció que està destinada a recuperar la normalitat com més aviat millor per afrontar els nous reptes que tenen per davant. De moment, són líders del grup D de la Nations League, després de vèncer Suècia en l'estrena, i Suïssa, posteriorment. L'objectiu de les campiones del món és mantenir el lideratge per aconseguir un bitllet directe als Jocs Olímpics que es disputaran a París l'any que ve.