James Rodríguez classifica els colombians per a la següent fase de la Copa Amèrica després de contribuir en els dos gols que els han donat la victòria contra Paraguai. Dues victòries i sis punts aconseguits, lideren el Grup A de la Copa del Centenari.

La sorpresa de l'onze inicial ha estat James. El madridista, lesionat de l'espatlla en el parit inaugural, ha format part dels escollits per al partit contra Paraguai. Lesionat, però decisiu i clau per als colombians. Al minut 11, córner picat pel madridista i rematada de cap de Carlos Bacca al fons de la xarxa. Era l'1-0 per als 'cafeters' i cop molt dur per als paraguaians.

I per acabar de sentenciar el partit, al minut 29 James feia el 2-0. La selecció de Paraguai retallava distàncies al minut 70 gràcies al que serà un dels gols de la Copa, d'Ayala, amb un fort xut des d'uns trenta metres.

Amb la victòria, els colombians tenen sis punts i matemàticament són líders de grup i ja estan classificats a l'espera de saber si són primers o segons de grup.

La moneda, ni cara ni creu

L'anècdota de la jornada va ser quan a l'inici del partit en el sorteig l'àrbitre va llançar la moneda per decidir amb cara o creu qui escollia camp. L'atzar va fer que la moneda caigués de cantell i no decidís res.

Estats Units s'estrena a casa

La selecció amfitriona va aconseguir una contundent golejada contra Costa Rica per 4-0 en el segon partit de la fase de grups. Estats Units va poder oferir al seu públic els tres punts i una victòria molt treballada.

Costa Rica no va poder fer res amb una selecció nord-americana dominant. Al minut 9, gràcies a un penal, Dempsey avançava Estats Units. I abans de la mitja part, dos gols més. Un resultat inabastable per als 'ticos', que veien com a quatre minuts per acabar el partit els locals feien el quart.

Una Costa Rica sense Keylor Navas, que és molt feble en defensa i inexistent en atac, encara no han marcat cap gol.