Són milers les veus que s'han pronunciat a les xarxes sobre l'anunci que Messi vol marxar del Barça. I Quim Monzó no ha estat menys. L'escriptor català ha fet servir la seva coneguda ironia per pronosticar quin serà el final de Bartomeu. "Segons el Nou Testament, Bartomeu fou un dels Apòstols de Jesús", comença la piulada de Monzó a Twitter. Fent referència a Eusebi de Cesarea, pare de la història de l'Església, l'escriptor fa servir un sarcasme molt fi per preveure que el seu final serà "dels més cruels entre els apòstols", és a dir, d'entre tots els presidents del Futbol Club Barcelona. "Fou escorxat viu i, finalment, decapitat", acaba durament Monzó.

Sant Bartomeu: degollat 

Tal i com recull Monzó en la seva piulada, Sant Bartomeu va ser un dels dotze apòstols de Jesús i és una figura venerada pel cristianisme. Segons els escrits cristians, la seva mort s'atribueix al rei d'Armènia, que no va tolerar que tingués més seguidors que els sacerdots pagans del reinat. Com que Sant Bartomeu no va rebutjar a la seva fe, el rei va ordenar que fos degollat viu.

Sobre aquesta escena del Nou Testament hi ha diversa iconografia. Una de les més conegudes es troba a la Capilla Sixtina, on Sant Bartomeu apareix amb la seva pròpia pell a les mans.

Judici Fin

Judici Final a la Capella Sixtina, per Miquel Àngel.

Protestes al Camp Nou

Les crítiques a la directiva del Barça també han anat més enllà de les xarxes. Aficionats del club s'han apropat aquest vespre a les oficines del club blaugrana al Camp Nou per protestar contra Josep Maria Bartomeu i la directiva per la gestió després de l'anunci de Messi que vol marxar de l'entitat catalana.

Al crit de "Bartomeu, dimissió", els aficionats s'han reunit a les portes del recinte, on també s'ha concentrat l'expectació mediàtica a l'espera de la finalització de la junta d'urgència convocada pel president del club.