Imanol Alguacil tem que hi hagi una diàspora d'estrelles en la Reial Societat quan arribi el mercat estival. És optimista, i confia a poder retenir a peces clau com Takefusa Kubo, Mikel Oyarzabal, Álex Remiro o Brais Méndes, però hi ha altres cracs que tenen ofertes per sortir, i que ara mateix estan més fora que dins. És el cas de Robin Le Normand, que ha rebut una enorme quantitat de trucades, i té una clàusula de rescissió de 50 milions d'euros.

Encara que el futbolista que compta amb més nombres d'abandonar Anoeta per provar sort en un altre conjunt és Martín Zubimendi. És el cervell de l'equip, i és considerat com un dels millors del planeta a la seva demarcació, la de pivot defensiu. Per tant, no resulta estrany que entitats de la magnitud del Liverpool, del Manchester United o del Bayern de Munic estiguin tan interessats en firmar-lo. Però sembla que hi ha un clar favorit en la subhasta.

Zubimendi
Martín Zubimendi/ Reial Societat

I és que l'Arsenal tindria ara mateix tot l'avantatge, i seria molt a prop de poder emportar-se el gat a l'aigua i de convèncer l'internacional espanyol, pel qual pagaran 60 'quilos', la seva clàusula. Mikel Arteta vol trobar un soci de luxe per a Declan Rice i per a Martin Ödegaard, que curiosament també va jugar en l'entitat 'txuri urdin', i l'elegit és el jugador de 25 anys, que estaria molt seduït amb la idea de provar sort en la Premier League.

De manera que tot fa indicar que recalarà a Londres, i passarà a defensar l'elàstica dels 'gunners'. I pot no ser l'únic centrecampista que surti de Donosti per firmar per un combinat molt més ambiciós, ja que Mikel Merino no ha donat senyals d'estar interessat en ampliar el seu vincle, que finalitza en 12 mesos. Això significa que a l'estiu serà l'última oportunitat que tinguin per aconseguir ingressos amb la seva sortida.

Mikel Merino Reial Societat
Mikel Merino/ Reial Societat

En aquest sentit, l'ex de CA Osasuna, Borussia Dortmund i Newcastle United ha estat insistentment vinculat al Athletic Club de Bilbao, però també a l'Atlètic de Madrid, al SSC Napoli, a la Juventus de Torí o al Manchester United. I ara, ha aparegut un nou interessat.

El Barça no perd de vista Merino

Es tracta del Barça, que no perd de vista a Merino, i considera que seria un reforç realment interessant per a la sala de màquines, i el que és més important, a un cost realment accessible.

Perquè 30 milions d'euros podrien ser suficients perquè abandoni el projecte d'Imanol.