Jorge Mendes ha aprofitat les fantàstiques relacions que té amb la junta directiva del Barça per oferir molts jugadors, i per tancar diversos acords interessants per a totes les parts implicades. Per exemple, l'estiu passat va ajudar a aconseguir les renovacions d'Alejandro Balde i de Lamine Yamal, i també va col·laborar per trobar un refugi a Anssumane Fati, que no entrava en els plans de Xavi Hernández, i va recalar en el Brighton & Hove Albion.

Així mateix, també va fer tot el possible per portar Bernardo Silva, però només va poder aconseguir les cessions de Joao Félix, des de l'Atlètic de Madrid, i de Joao Cancelo, procedent del Manchester City. I aquest estiu confia a poder arribar a més tractes amb Joan Laporta i amb Deco per continuar fent negocis, i un dels cracs que havia col·locat a sobre de la taula era Joao Neves, que s'ha convertit en una de les revelacions del futbol europeu.

Joao Neves Benfica
Joao Neves/ Benfica

Ha tingut una irrupció brutal al primer equip del Benfica, i s'ha consolidat com un dels líders de l'equip, malgrat la seva joventut i de la seva inexperiència. No ha necessitat un període d'adaptació per mostrar la seva millor versió, i des del primer dia s'ha erigit en el líder de la sala de màquines. Una cosa que li ha servit per cridar l'atenció dels millors combinats del planeta, i per ser una de les opcions que en el Camp Nou estudien per a la medul·lar.

Perquè continuen trobant a faltar a Sergio Busquets, i és evident que necessiten firmar a un pivot defensiu d'absolutes garanties. El Barça necessita acudir al mercat, i Mendes va recomanar seguir atentament a la perla de 19 anys d'edat, que era juvenil fins fa uns quants mesos. El problema és que des de l'Estadio da Luz no faran cap regal, i sol·licitaran una indemnització astronòmica per consentir la fuga d'una de les seves noves joies.

Joao Neves

Com ja van demostrar amb Enzo Fernández o Gonçalo Ramos, només una oferta astronòmica, d'uns 100 milions d'euros, provocaria que Neves pugui abandonar Lisboa. I Laporta i Deco no poden pagar tant.

Neves s'apropa al Manchester United

Això ha deixat al Barça pràcticament sense opcions, i ha provocat que el Manchester United sigui ara mateix el principal candidat per firmar a Neves, qui ja és un fix en la selecció absoluta de Portugal, amb la qual disputarà previsiblement l'Eurocopa.

Mendes està fent tot el possible perquè canviï d'aires, i Old Trafford és l'opció més factible en aquests moments.