Públic dempeus, alguna rojigualda i un potent himne espanyol repetit tres vegades. El Circuit de Barcelona-Catalunya ha tingut un cap de setmana amb el millor motociclisme i un diumenge que ha acabat amb un ple de victòries espanyoles al Gran Premi de Catalunya. A Moto3 el vencedor ha estat l'andalús Marcos Ramírez, a Moto2 el guanyador ha estat el català Àlex Márquez i a MotoGP qui s'ha endut la victòria ha estat el seu germà Marc Márquez.

Però tot i el regust català, el protagonista ha estat l'himne d'Espanya. Tres dies de voltes i més voltes per acabar amb tres grans curses i un himne repetit. Aquest diumenge el graó més alt del podi ha estat únicament ocupat per pilots sota la bandera espanyola.

Precisament la rojigualda, un dels símbols més patriòtics que s'acostumen a veure en el món de l'esport espanyol, no ha tingut una presència tan majoritària a les grades del Circuit. A la tribuna principal només s'hi ha pogut veure una gran bandera espanyola, però acompanyada de la senyera. I durant la celebració al podi de Marc Márquez s'ha vist una estelada.

public montmelo himne bernat aguilar

Albert Malla

Tímids xiulets

A més, tot i sonar tres vegades l'himne espanyol, també s'ha repetit la tradició que l'afició catalana li acostuma a dedicar a la simfonia de la Marxa Reial: xiular-la. Megafonia a tot drap però algun xiulet que també s'ha fet sentir.

Tal com diuen des de l'organització del Mundial, al Catalan GP també s'ha fet sentir el públic català. I ha estat acompanyat del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, que fins i tot ha trepitjat l'asfalt abans que el gran dels Márquez es convertís en encara més líder del Mundial de MotoGP.