Eden Hazard i Ferran Torres són dos problemes preocupants per als seus clubs, Reial Madrid i Barça, respectivament. Pel primer, Florentino Pérez va pagar 160 milions d'euros, convertint-lo d'aquesta manera en el fitxatge més car de la història del club, i un dels més costosos de tots els temps. Una inversió que Zinedine Zidane no tenia cap dubte que funcionaria i que donaria resultats immediats, però clarament es va equivocar.

No van tardar a arribar els primers contratemps, començant per la seva poca professionalitat, que li va costar moltes crítiques. Va aparèixer amb un notable sobrepès, i va necessitar bastantes setmanes per poder posar-se en forma. I quan començava a deixar detalls de la seva qualitat, van arribar les lesions. Va ser durant molt temps acumulant problemes físics, i en el dia d'avui, quan ja han passat gairebé quatre anys des de la seva presentació, es continua esperant la seva millor versió.

Una cosa que han assumit que no arribarà mai. La paciència s'ha esgotat amb ell, tanmateix, no serà senzill trobar un comprador. Ja té 32 anys, i percep un salari molt elevat, que pocs equips podrien assumir. Recuperar el que van pagar és una missió impossible. Per part del crac culer, tan sols porta 12 mesos en el Camp Nou, però ha estat prou temps per demostrar que Xavi Hernández es va equivocar a l'hora de confiar en ell.

Joan Laporta i Mateu Alemany van expressar els seus dubtes, i preferien portar a un altre atacant al Barça, com, per exemple, Dani Olmo. Malgrat els consells i les recomanacions, el de Terrassa no ho va dubtar, i va pressionar perquè traguessin Torres del Manchester City de Pep Guardiola, on tenia un paper residual. Van pagar uns 55 'quilos', una altra xifra que sembla impossible recuperar, veient les paupèrrimes actuacions que ha protagonitzat.

Per sort, ha aparegut un pretendent en comú per a Ferran i per a Hazard, que podrien unir els seus camins, i acabar jugant junts.

El Newcastle United pot ser la salvació de Barça i Madrid

I és que el Newcastle United s'ha mostrat interessat en repatriar a Hazard i a Torres i emportar-se'ls de nou a la Premier League. Mohammed Bin Salmán confia que puguin acabar erigint-se en jugadors aprofitables per a Eddie Howe, i que siguin recanvis interessants.

Aportarien experiència, però falta per conèixer els diners que estarien disposats a oferir el Madrid i el Barça. Perquè difícilment no faran bogeries per cap dels dos.