La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) semblava que tindria solucionat el relleu a la presidència. Després de la polèmica i la sortida de Luis Rubiales, els mecanismes per trobar un nou president s'havien reactivat, i Pedro Rocha, vicepresident en l'últim mandat i en funcions en els últims mesos, era l'únic candidat que havia aconseguit els avals per ser el nou president. Tot i això, després de ser imputat en la presumpta corrupció de la RFEF, des del govern espanyol comencen a preparar la inhabilitació.

Pedro Rocha podria ser inhabilitat 

En els últims dies s'han anat coneixent més detalls sobre Pedro Rocha i la RFEF. La titular del jutjat d'Instrucció número 4 de Majadahonda, Delia Rodrígo, que investiga la presumpta corrupció a la RFEF durant el mandat de Luis Rubiales, sobretot per la corrupció en els negocis, administració deslleial i blanqueig de capitals entre 2018 i 2023, també apunta cap a Rocha. I per això la RFEF s'ha escudat i ha ajornat la proclamació del nou president.

Com a únic candidat, l'ens federatiu espanyol no es podia jugar el seu futur i ha volgut esperar a nous esdeveniments. I en les últimes hores el Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) ha obert la porta a la inhabilitació. Un argument que ara s'ha recolzat per part del govern espanyol.

President interi RFEF Pedro Rocha / Foto: Europa Press
Pedro Rocha, en una imatge d'arxiu / Foto: Europa Press

El CSD apunta cap a Pedro Rocha

I per això el Consell Superior d'Esports (CSD), després de rebre una resolució del TAD en què comunica la decisió d'incoar un expedient sancionador contra Pedro Rocha i els membres de la Comissió Gestora per possibles infraccions molt greus, prepara el terreny per a la inhabilitació, que haurà d'acabar imposant o no el TAD. "El govern espanyol actuarà des del rigor i la serietat, amb garanties i tota la determinació que permeti la llei per tornar la RFEF a un lloc d'estabilitat per reconstruir la bona imatge i reputació que s'ha d'exigir a tot el futbol espanyol", afirma el CSD en una nota.

A tot això, el CSD demanarà més informació a la RFEF per determinar si realment hi ha indicis racionals de la comissió o no d'altres possibles infraccions. I el president José Manuel Rodríguez Uribes ha afegit que "el Govern d'Espanya i el CSD faran tot el que hagin de fer per reconduir aquesta situació inacceptable a la Federació i farem tot el que estigui a la nostra mà amb fermesa i respecte a llei".

Pedro Rocha presidente Federació Extremeña Fútbol / Foto: Europa Press
Pedro Rocha parlant / Foto: Europa Press

Uribes també ha avançat que es convocarà la Comissió directiva i, "atesa la gravetat dels fets i la qualificació que fa el TAD", la citarà "per estudiar la resolució i prendre decisions coherents, d'acord amb aquesta qualificació dels fets". Això vol dir, doncs, que tot apunta que Pedro Rocha no serà el president de la RFEF i que es reobriran les candidatures en un curt termini.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!