La Comissió Electoral de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ja ha proclamat de manera oficial la candidatura de Pedro Rocha a la presidència de l'ens federatiu espanyol. I ha estat l'única presentada a les eleccions per al cicle 2020-2024, ja que és qui ha rebut els avals necessaris.

Pedro Rocha, l'únic candidat a presidir la RFEF

El dirigent extremeny va anunciar que havia presentat un total de 107 avals dels 138 possibles. Una xifra elevadíssima i que confirmava el seu favoritisme. I això també deixava els altres aspirants, que són el periodista Carlos Herrera, l'advocada Eva Parera i l'expresident del Còrdova, Javier González Calvo, sense opcions. Aquests tres candidats alternatius no van presentar cap aval.

Carlos Herrera / Foto: Europa Press - Nacho Frade
Carlos Herrera, en una imatge d'arxiu / Foto: Europa Press - Nacho Frade

Així doncs, la resolució de la Comissió Electoral "constata que la candidatura presentada pel Sr. Pedro Ángel Rocha Junco reuneix els requisits reglamentàriament establerts i que s'hi acompanyen els avals vàlids de membres de l'Assemblea General, en nombre de cent set (107), que cobreixen el mínim requerit per l'article 38.1 del Reglament d'eleccions a l'Assemblea General, la Comissió Delegada, i la Presidència de la RFEF". Per tant, candidatura aprovada i candidatura única per acabar agafant les regnes de la RFEF.

I també acaba afirmant com han rebut les candidatures de Benigno Figaldo Moreiras i Pau Codina, però ambdues amb zero avals. I les intencions ja conegudes de Carlos Herrera, Eva Parera i Javier González Calvo, finalment no s'han presentat per la falta de suports.

Pedro Rocha presidente Federació Extremeña Fútbol / Foto: Europa Press
Pedro Rocha parlant / Foto: Europa Press

Pedro Rocha, dins de la RFEF des del 2018

Recordem que Pedro Rocha ha estat el president de la Federació Extremenya de Futbol des del 2013 fins fa un mes, quan va anunciar que no seria candidat per a la reelecció. A més, havia estat el vicepresident de la RFEF des que Luis Rubiales va assumir el seu mandat al maig del 2018. Rocha havia estat el responsable de futbol sala i des del 2020 va agafar el càrrec de vicepresident econòmic de l'ens federatiu.

A tot això, Rocha es va convertir en president interí de la mateixa RFEF des que el passat mes d'agost la FIFA va inhabilitar Rubiales. I ja des del moment que el ja expresident va dimitir del seu càrrec, Rocha va agafar la funció de president de la junta gestora. L'últim pas de Rocha a la RFEF va ser fa uns dies quan va presentar la dimissió del seu càrrec per ser candidat oficial a la presidència.

Pedro Rocha / Foto: EFE
Pedro Rocha caminant / Foto: EFE

El TAD obre un expedient a Pedro Rocha

Però aquesta victòria a les eleccions podria no ser tan clara, ja que el Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) ha obert un expedient a Rocha per falta molt greu, tal com ha avançat Onda Cero. Tot arriba després de ser imputat aquest divendres per la jutgessa de Majadahonda que investiga presumpta corrupció a la RFEF durant la gestió de Luis Rubiales.

I això podria suposar una inhabilitació de Rocha per ser candidat a la presidència de la RFEF. Ho haurà de decidir la comissió directiva del consell.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!