El Girona es jugava aquest dilluns contra el Rayo Vallecano molt més que 3 punts. Després de sumar només un punt en els 3 últims partits, en empatar contra la Reial Societat i perdre contra el Reial Madrid i l'Athletic Club, el conjunt de Míchel necessitava aturar la sagnia de punts. L'Atlètic de Madrid havia empatat a Almeria (2-2) i l'Athletic Club havia caigut contra el Betis (3-1), per la qual cosa el Girona necessitava guanyar per recuperar sensacions i, el més important, per donar un cop a la classificació.

I els de Míchel ho han aconseguit mostrant una gran personalitat (3-0), ja que sota una pluja intensa i després d'una primera part molt espessa, el Girona ha recuperat el seu joc elèctric i vertical després del descans per obrir la llauna i encarrilar la victòria. Quan falten només 12 jornades de campionat, el Girona es manté segon, a 6 punts del Reial Madrid i amb un matalàs de 10 punts respecte l'Athletic Club, el 5è classificat, que la jornada pròxima rep el Barça. El somni de la Champions League cada vegada està més a prop de fer-se realitat.

Portu Girona EFE
Portu, protestant una decisió de De Burgos Bengoetxea en el Girona-Rayo / Foto: EFE

Primera part espessa i sense ocasions

La primera part ha estat molt travada. Sota una pluja intensa i amb un terreny de joc molt espès, ambdós equips han apostat per assegurar les possessions, per evitar pèrdues perilloses, una falta de ritme i de verticalitat que no ha permès que es veiessin ocasions clares de gol. Tot ha quedat, doncs, en aproximacions. La primera ha estat un bon contraatac del Rayo Vallecano, en una passada a l'espai de Crespo per a Álvaro que Gazzaniga ha pogut desbaratar amb una gran sortida (9').

El Girona ha intentat respondre atacant per les bandes, però ha tingut molts problemes per superar la poblada defensa visitant. També s'ha notat la falta d'Iván Martín en el centre del camp, un jugador que aquesta temporada està destacant a l'hora de donar-li velocitat al joc. Els de Míchel només han estat capaços de generar una ocasió en tota la primera meitat, un xut de Yangel Herrera que ha rebotat en Aridane (39').

Tsygankov Gol Girona EFE
Tsygankov, celebrant amb Miguel Gutiérrez l'1-0 / Foto: EFE

Tsygankov, un gol que val or

Míchel ha reaccionat en el descans, conscient que calia canviar alguna cosa per anar a buscar els 3 punts. I la variació ha estat la situació de Miguel Gutiérrez, més obert a la banda i més profund, un canvi que, unit a un ritme més intens, ha capgirat la situació. El Girona ha començat a generar perill. Tot just començar, Dovbyk ha tingut el gol a les seves botes, però sol davant de Dimitrievski no ha controlat bé la pilota. Tot seguit ha estat el torn de Tsygankov, que ha rematat per sobre del travesser. El gol es veia a venir i ha arribat en el minut 52, després d'una gran passada a l'espai de David López per a Miguel Gutiérrez, que ha assistit Tsygankov perquè superés Dimitrievski. El gol ha donat ales al Girona, que ha continuat atacant contra un Rayo Vallecano superat. En el minut 58, Portu ha marcat el 2-0, però el gol ha estat anul·lat perquè anteriorment la pilota havia sortit per la línia de fons.

Amb el pas dels minuts, el Rayo ha fet un pas endavant a la recerca de l'empat, la qual cosa ha deixat uns espais ideals per als extrems del Girona. A tot això s'ha afegit l'expulsió de Chavarría (76'). En el minut 79, els de Míchel han tingut la sentència, però Dimitrevski s'ha lluït davant d'una gran rematada de Stuani. Ja al descompte, amb el Rayo Vallecano desbocat, ha arribat la sentència, obra de Savinho, que just abans del xiulet final ha convertit la victòria en golejada amb el 3-0. La Champions s'acosta a Montilivi.