Per cinquena vegada en la seva història, el Girona s'ha quedat a les portes de l'ascens a la Primera Divisió en caure en la fase d'ascens. I això que en aquesta ocasió semblava que l'equip dirigit per Francisco ho tenia tot de cara, ja que l'1-2 aconseguit a Vallecas fa una setmana era un gran avantatge que obligava el Rayo Vallecano a guanyar a Montilivi per 2 gols de diferència.

I no només això, ja que amb 0-2 al marcador i amb més de 30 minuts de partit per endavant, el Girona ha vist com el Rayo Vallecano es quedava amb un jugador menys. Els de Francisco, però, no han sabut aprofitar la superioritat per tornar a ficar-se en l'eliminatòria.

El Rayo Vallecano remunta l'1-2 en un gran primer temps

Tal com va succeir en el partit de Vallecas, el Girona ha començat molt malament, veient-se superat per un Rayo atrevit i alegre que ha sortit a totes, a pressionar a dalt i a buscar la porteria de Juan Carlos. I a Iraola el pla li ha sortit a la perfecció, ja que als 7 minuts Álvaro García ha obert el marcador amb una espectacular vaselina després d'una mesurada assistència a l'espai de Catena.

Girona Llamp|Raig Vallecano EFE

Els jugadors del Rayo, celebrant l'1-0 d'Álvaro García / EFE

El gol ha donat ales al Rayo, que ha continuat atacant i trepitjant àrea, però a poc a poc el Girona ha aconseguit calmar els ànims a través de llargues possessions. Els de Francisco, però, han estat incapaços de generar ocasions clares de gol, més enllà d'alguna centrada lateral. L'única oportunitat dels locals, de fet, ha arribat en el minut 45, en un xut a boca de canó d'Arnau que Luca Zidane ha desviat. I just en la següent jugada el Rayo ha marcat el 0-2, en una arrencada d'Álvaro García per la banda esquerra que ha acabat amb la pilota a peus de Trejo, que després d'una retallada ha superat Juan Carlos.

Monchu Girona Llamp|Raig Vallecano EFE

Monchu, conduint la pilota en el Girona-Rayo d'aquest diumenge / EFE

El Girona no aconsegueix el gol de la pròrroga en una polèmica segona meitat

El 0-2 ha deixat molt tocat el Girona, que després del descans ha sortit al camp poc centrat, la qual cosa ha provocat que el Rayo Vallecano fregués el 0-3 en diverses ocasions. Les més clares, d'Álvaro García, amb un xut llunyà que ha parat Juan Carlos (48) i d'Andrés, que sol davant del porter ha disparat desviat (50). La rèplica del Girona ha estat un xut de Bárcenas, des del punt de penal, que Luca Zidane ha aturat (55).

I ha estat en aquest moment quan ha arribat la jugada que ho ha canviat tot. Velázquez, rellisca i, malgrat intentar apartar-se, comet una falta en el centre del camp, i Iglesias Villanueva li mostra la segona groga i l'expulsa (56). L'error no pot ser revisat pel VAR, per la qual cosa el Rayo s'ha quedat amb un jugador menys a falta de més de mitja hora per al final del partit.

Franscisco Girona Llamp|Raig Vallecano EFE

Franscisco, entrenador del Girona, donant ordres als seus jugadors / EFE

L'expulsió ha estat l'oxigen que li faltava al Girona, a la que s'ha afegit l'entrada al camp d'Stuani, que la temporada passada va ser precisament el perjudicat per una expulsió errònia en el Girona-Elx decisiu per a l'ascens.

El Rayo se n'ha anat enrere i li ha cedit tota la possessió al Girona, a la recerca de mantenir el 0-2 durant mitja hora de partit. Els de Francisco, però, ha patit per generar perill, mentre que el Rayo ha perdut tot el temps que ha pogut i més. I en el minut 86 ha arribat l'altra jugada polèmica del partit, un penal clar a favor del Girona per unes mans d'Saveljich que Iglesias Villanueva s'ha negat anar a revisar al VAR.

El somni de la Primera Divisió haurà d'esperar.

Imatge principal: moment en què Trejo marca el 0-2 del Rayo Vallecano en el partit contra el Girona / EFE