El Girona ha perdut a Montilivi l'anada de l'eliminatòria de semifinals del play off d'ascens a Primera Divisió per la mínima (0-1). Un gran gol d'Aketxe des de molt lluny ha decantat la balança, i els gironins, que han jugat tota la segona meitat contra 10, no han trobat el camí del gol.

Golàs d'Aketxe per emmudir Montilivi

L'equip gironí ja és un clàssic, no només de la segona divisió espanyola, sinó dels play off d'ascens a Primera. Aquesta és la tercera participació consecutiva, i en les dues anteriors va poder arribar fins a la final, on en ambdues ocasions va caure amb crueltat, primer contra l'Elx i després contra el Rayo. En aquest cas, els de Míchel hi han entrat com a sisens, mentre que l'Eibar, tercer en lliga, va deixar escapar l'ascens directe perdent en l'última jornada contra un Alcorcón descendit, però els bascos no han acusat el cop.

Ager Aketxe gol Eibar Girona EFE
Ager Aketxe ha marcat un golàs / EFE

En els primers minuts, el premianenc Arnau Martínez treia sota pals una rematada de Venancio que ja havia superat Juan Carlos, i el mateix Arnau també ha estat clau en atac, tot i que el seu xut creuat després d'una paret amb Baena ha sortit lleugerament desviat. Tot i l'avís dels gironins, qui ha portat més perill a la primera meitat ha estat l'Eibar.

Primer han posat la por al cos amb un xut llunyà d'Edu Expósito que s'ha estavellat amb el travesser, però que ha servit com a preludi del que estava per arribar. Al minut 28, Ager Aketxe ha enviat una fuetada des de ben bé 30 metres directa a l'escaire dret de la porteria de Juan Carlos, que no ha pogut fer res davant el xut característic de l'ex de Cadis o Athletic Club.

El Girona domina però no marca contra 10

Amb el 0-1, i quan tot semblava abocat a arribar a la mitja part sense massa més a destacar, una doble targeta groga a Tejero ha deixat l'equip basc amb 10. Primer, per una puntada a Álex Baena, i gairebé en la següent jugada, poc abans de la mitja part, per una picabaralla on el lateral de l'Eibar ha perdut incomprensiblement els papers.

Edu Exposito Juanpe Girona EFE
Edu Expósito protegeix davant la pressió de Juanpe / EFE

A la represa, tots dos entrenadors han mogut la banqueta. Míchel, perquè el Girona fos dominador absolut de la possessió i del partit, i Garitano, perquè l'Eibar no quedés massa descompensat. El Girona ha fet valer la seva superioritat numèrica sent també superiors en el joc, i les ocasions han vingut pel de sempre.

Stuani, a base de cops de cap, ha intentat perforar el mur defensiu de l'Eibar. En el minut 56, la rematada marxava creuada, i en el 62, el mateix travesser que a la primera part havia salvat el gol d'Expósito, ha repel·lit un cop de cap de l'uruguaià que havia passat per sobre del porter Ander Cantero.

Els minuts seguien passant, i les arribades del Girona acabaven en res, el que desesperava cada cop més els més de 9.000 aficionats que animaven el seu equip. Després d'un possible penal no assenyalat sobre Stuani, l'Eibar hauria pogut sentenciar mitjançant Blanco Leschuk, però el marcador no s'ha mogut més i el Girona ha acabat caient per la mínima, el que obliga a una remuntada complicada però no impossible a Eibar, en un partit, el de tornada, que es juga aquest diumenge a partir de les 18:30h a Ipurúa.

Imatge principal: Stuani lluita per una pilota amb la defensa de l'Eibar / SD Eibar