El Girona ja és finalista del play-off d'ascens a Primera Divisió. El conjunt gironí ha guanyat l'Almeria (1-2) gràcies als gols de Samu Sáiz al principi del partit i de Cristhian Stuani a les acaballes. Tanmateix, no ha estat un partit tan fàcil com el de l'anada, ja que els andalusos han plantejat un joc molt més madur i molt més valent que els ha servit per marcar el gol de Lazo i per posar contra les cordes l'equip de Francisco Rodríguez en alguns moments. Tot i això, no els ha servit per capgirar l'eliminatòria i posen punt final al seu play-off i a la seva temporada.

L'antítesi de l'anada

Si el partit d'anada es presentava com un partit més bé tirant cap a l'avorrit, amb un Almeria perdut i un Girona controlador, aquesta primera part ha demostrat ser tot el contrari. Per començar, el Girona s'ha avançat al cap de 4 minuts del xiulet inicial amb un gol de Samu Sáiz des de fora de l'àrea. Tot feia pensar que es presentaria un partit plàcid pels homes de Francisco Rodríguez... però no.

gol girona almeria EFE (2)

El Girona celebrant el gol de Samu Sáiz

L'Almeria, conscient que tenia tot un partit per intentar marcar els 3 gols necessaris per capgirar l'eliminatòria, s'ha posat les piles. Ja no semblava un equip sense ànima i perdut, sinó que tenia una idea de joc que els homes de José Gomes han dut a terme per portar el control del partit. D'aquí han vingut les ocasions de perill en els primers compassos del partit, de la mà dels dos homes més perillosos del conjunt andalús: Juan Muñoz i Darwin Núñez.

Però quan semblava que el Girona recuperava la batuta del partit i controlava la pilota, ha arribat el gol de l'Almeria. Darwin s'ha tret de la bota una jugada individual per assistir Lazo a la mitja hora de partit. Empat al marcador i tensió en el camp, molta tensió.

Darwin Girona Almeria Segona EFE

Darwin Núñez, l'home de referència en l'Almeria

Aquest cop sí que es notava que els futbolistes s'estaven jugant tot un any en aquest partit. Més d'una enganxada hi ha hagut entre jugadors d'ambdós equips, que anaven trencant el ritme del partit i que no permetia que el Girona s'acabés de trobar còmode en el terreny de joc.

El Girona, a la final

I tota la dinàmica positiva que havia generat l'Almeria, s'ha trencat a la segona part. Els últims 45 minuts han començat amb una ocasió claríssima de Borja García que ha salvat miraculosament Sivera. A partir d'aquí, el Girona ha agafat més la pilota, ha tingut més ocasions i ha donat més sensació de perill.

Girona Almeria Segona Divisio @U D Almeria

Corpas i Jairo en una acció del partit

Tot i això, l'Almeria també ha tingut les seves oportunitats d'avançar-se en el marcador, la més clara de totes un remat amb el cap de Darwin Núñez, malgrat que la jugada estava invalidada per fora de joc. Tot i els intents finals dels homes de José Gomes, poc han pogut fer per aconseguir la fita heroica i arribar a la final del play-off. El gol de Cristhian Stuani a les acaballes del partit, el 30è de la temporada, ha matat les aspiracions dels andalusos.

Per tant, el Girona ja és a la final i té a tocar el gran objectiu de la temporada: ascendir a Primera Divisió. Això sí, haurà d'esperar fins a la nit per saber qui es converteix en el seu últim obstacle, l'Elx o el Saragossa.