Gerard Piqué fa un any que es va acomiadar del Barça i del món del futbol, però segueix molt connectat amb l'actualitat culer i futbolística. Immers en el projecte de la Kings League, però molt a l'aguait de saber què passa en tot aquells projectes que encara manté dins del seu cor. I ja després de deixar enrere de manera definitiva la seva etapa al món del futbol ha parlat en una entrevista a RAC1.

El Barça ha de confiar en Xavi Hernández

Tot i que el dia de l'adeu sembla molt lluny, Piqué confessa que "enyoro els companys i la competició per guanyar títols i victòries". Però tot i aquest sentiment contrariat també explica que "ho tenia molt clar en el seu moment i crec que vaig fer bé". Ara, però, ha deixat de fer esport i no es veu amb condicions per tornar al primer nivell.

Parlant de l'actualitat culer, l'exdefensa blaugrana afirma que "el Barça el veig de tant en tant i el Reial Madrid ja no el veig". El que sí es reafirma és dient que el Barça "som un club en el qual necessitem guanyar i jugar bé"... i per això "quan les sensacions no són tan bones hi han nervis i crítiques". El gran problema, i orgull del Barça, és que "tenim un nivell d'exigència molt alt", però també destaca que "ha de seguir sent així, però és una pressió extra a l'entrenador i als jugadors".

Gerard Piqué saluda en el último partido que ha jugado con el Barça contra Osasuna / Foto: EFE
Gerard Piqué saludant / Foto: EFE

Piqué aposta per aquesta combinació entre jugadors joves i veterans, a més de tenir gent de la casa. Però també creu que no li pot donar la responsabilitat als més joves. Sí a Xavi Hernández, que és l'entrenador, però també apunta que "el Xavi és de la casa, coneix la casa, porta moltíssims anys, ha mamat la manera de jugar... ara mateix no hi ha ningú com Xavi per donar-li la volta i tornar a jugar bé".

Piqué també afirma que "necessites paciència en tots els projectes" i que "no perquè perdis és per culpa de l'entrenador i dels jugadors". I es reafirma dient que "mentre hi hagin solucions s'ha de tenir molta paciència". I, per tancar el tema de l'entrenador del Barça, Piqué acaba amb la millor conclusió de totes: "El Xavi és l'indicat ara mateix".

Gerard Piqué abrazo Xavi Hernández despedida Camp Nou / Foto: EFE
Gerard Piqué i Xavi Hernández abraçant-se / Foto: EFE

Gerard Piqué encara no pensa en ser president del Barça

Ja mirant el futur del Barça i de les seves opcions de ser president del club blaugrana, ha revelat que "si un dia sentís la necessitat que he d'ajudar el Barça de la manera que fos, encantadíssim. Li dec molt". Així mateix, ha recordat que "el Barça és un club en el qual ser president és molt sacrificat". I apunta que cal "dedicació, sacrifici i una responsabilitat molt gran".

Però sembla que de les seves paraules es desprèn que ara mateix no té cap intenció de ser president del Barça. I en un futur ja es veurà quan és el moment.

Joan Laporta Gerard Piqué placa Barça / Foto: @JoanLaportaFCB
Joan Laporta i Gerard Piqué, en una imatge d'arxiu / Foto: @JoanLaportaFCB

El madridisme sociològic

Parlant del ja famós concepte de 'madridisme sociològic', Piqué ha defensat que "estem en un país on molta més gent és del Reial Madrid que del Barça, i capital és Madrid i el club per excel·lència és el Madrid. I nosaltres sempre serem els que estarem al costat i intentarem molestar". L'exdefensa culer creu que "no hem d'entrar en aquestes guerres i ens hem de centrar en ser nosaltres mateixos".

Sobre el cas Negreira ha repetit que "s'està intentant tergiversar la narrativa i la història per intentar tacar algo molt bonic i que vam guanyar molt durant molt temps". I també entén que el Barça no s'acabi de pronunciar, ja que "estan a la meitat d'un procés i és complicat". Però la realitat és que "vam ser infinitament superiors".

Gerard Piqué Pep Guardiola GTRES
Gerard Piqué i Pep Guardiola, en una imatge d'arxiu / Foto: GTRES

El Girona i el Reial Madrid, dos rivals que demostren coses diferents

I, per acabar, també ha parlat del Girona i del Reial Madrid. Pel que fa a l'equip català, afirma que el que està fent és "una bestialitat". I que "té una cara de Leicester brutal", el club que al 2016 va guanyar la Premier League anglesa per sorpresa de tothom. "Els veig jugar i és apassionant, com juguen, com associen, com juguen a l'atac... és digne d'admirar i han de buscar fites més importants", afegeix.

I, sobre el club blanc, apunta que "transmet poc, va traient resultats i al febrer estaran vius a tot arreu". Piqué creu que "Bellingham un jugadoràs molt complet i que ho té tot". I, comparant el Barça i el Reial Madrid, acaba dient que "quan nosaltres guanyem és recordat per sempre, i quan ells guanyen és una més".

Per tancar, també ha comentat el cas Rubiales, que diu que "és molt complexe i són moltes coses en una". I, a banda d'assegurar que "és un tema molt sensible", Piqué creu que "hem d'explicar el que de veritat passa".