"Kosovo" va ser aquest dimecres trendic topic a Espanya, precisament el país que va vetar l'esmentada paraula durant la retransmissió a la seva televisió pública del partit de la seva selecció contra la de Kosovo o, per als comentaristes, "Federació de Futbol de Kosovo", "selecció kosovar", "combinat kosovar", "equip kosovar", "el nostre rival" o "rival d'Espanya".

A més, pel senyal televisiu espanyol, que no pel de la resta del planeta, al marcador es va mostrar a Espanya com "ESP", en majúscules, i a Kosovo com "kos", en minúscules, fet que va generar una allau de crítiques a les xarxes socials, així com una infinitat de mems.

Rufián fica el dit a la nafra

Malgrat que als últims dies s'anava intuint que Espanya faria algun gest per demostrar el seu menyspreu per Kosovo en no reconèixer-lo com a estat, el moment en què l'ESP-kos va escombrar les xarxes socials com un cicló va provocar estupor i va encendre el to crític i irònic de Gabriel Rufián, que fa uns dies ja se les va tenir amb Luis Figo al Twitter. Primer, el portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats va piular un escarit, però punxant "M.Kosovo", en referència al famós "M.Rajoy" que ningú no sap qui és.

Gabriel Rufian

rufian

Rufián, però, no es va quedar aquí, i poc després va llançar un altre dard en tuitar "Democràcia Plena - kosovo", per seguir amb un tercer que, ara sí, va incendiar Twitter. "GOOL de Ferran Torres. Minut 37'. Al-Ándalus 2-0 Equip Kosovar". Després que la RFEF es referís a Kosovo com a "territori de Kosovo" i que a la retransmissió no nomenessin ni una sola vegada a Kosovo com Kosovo, Rufián va passar a denominar Espanya "al-Ándalus, terme que a l'edat mitjana els musulmans van atorgar a la península Ibèrica i que amb el temps va donar nom a Andalusia.

rufian

"El que és estrany és que no ho hagi escrit en dialecte català", li respon un tuitaire. "La selecció catalana, juga avui o demà?. Hòsties, que Europa no la reconeix com a nació. Perdona colon", li diu un altre. Rufián, a més, també va rebre crítiques de seguidors independentistes, per altres motius. "A l'Ándalus 2 - 0 Estat lliure de botiflers que sí executa la DUI, no com altres". "Deixeu que els futbolistes facin la seva feina. Feu vosaltres la que us toca que ja fa massa us hi repengeu".

L'ESP-kos provoca multitud de mems a les xarxes socials

Després de l'estupefacció inicial, l'ESP-kos va passar a generar multitud de mems a les xarxes socials.

Ex1TFfvWQAQB9hs

Ex1M8KEXMAMqfoG

Ex1UUHeXAAEuCxF

Ex1SBbVWEA8GJnq

Ex1VVGLWYAcAg t

Exemple d'alguns dels mems que van circular aquest dimecres per Twitter per la retolació de RTVE de l'Espanya-Kosovo / Twitter

Si l'objectiu de RTVE era menysprear el Kosovo, sembla que qui s'ha empetitit en tot aquest assumpte provocat per Espanya ha estat la mateixa Espanya. Tot un clàssic.

 

Imatge principal: Gabriel Rufián, en el Congrés dels Diputats / ACN