Esperpent de la RFEF i de La 1 de RTVE. Davant de les amenaces de la Federació de Futbol de Kosovo de no disputar el partit contra Espanya si no es respectaven els seus símbols, com la bandera i l'himne, des del govern espanyol es va assegurar que no hi hauria impediments, ja que es tractava simplement d'un partit de futbol. El que no van dir és que utilitzarien totes les martingales possibles per faltar a la seva paraula.

sala

I és que les banderes d'Espanya i de Kosovo han estat substituïdes al videomarcador de l'estadi de La Cartuja de Sevilla pels escuts d'ambdues federacions. L'himne de Kosovo, en canvi, sí que ha sonat per la megafonia i s'ha pogut escoltar en directe per televisió, malgrat els rumors que deien que s'havia estudiat l'opció de desconnectar i anar a publicitat. Això sí, la presentació ha estat "els himnes del partit", quan l'habitual és presentar els himnes per separat, anunciant el país que representen.

Esperpèntic: Espanya en majúscules i Kosovo en minúscules

I el ridícul no ha acabat aquí, ja que en començar el partit ha aparegut "el cop mestre" d'un ridícul majúscul. Al marcador televisiu, Espanya s'ha escurçat com ESP, en majúscules, mentre que Kosovo s'ha quedat en kos, en minúscules. "I quan penses que la 'democràcia homologada' ja no pot caure més baix, va i posa 'kos' en minúscula i 'ESP' en majúscula, com si això demostrés que 'kos' no existeix. El ridícul internacional no pot ser més gran. #KosovoExiste #KosovoEsUnaNación", ha escrit l'economista Xavier Sala-i-Martin.

Espanya Kosovo

Captura on s'aprecia com RTVE ha optat per escriure Espanya en majúscules i Kosovo en minúscules / La 1

I després, com ja s'havia anat informant al llarg d'aquest dimecres, s'ha decidit no anomenar Kosovo en cap moment Kosovo. Són dignes d'elogi els enormes esforços de Juan Carlos Rivero, el comentarista del partit, per no referir-se a Kosovo com a Kosovo, sinó com a "Federació de Futbol de Kosovo", "selecció kosovar", "combinat kosovar", "equip kosovar" o, si era possible, com "el nostre rival" o "rival d'Espanya".

kos

sala2

Alguns deuen estar molt orgullosos de l'acumulació de gestos ridículs que han dut a terme la RFEF i RTVE per recordar que Espanya no reconeix Kosovo. El cert és que, a ulls del món, fa la sensació que Espanya ha perdut molt més del que ha pogut guanyar.

 

Imatge principal: moment en què l'himne de Kosovo sona per la megafonia de l'estadi de La Cartuja de Sevilla / Europa Press