Suïssa elimina França de l'Eurocopa després de la pròrroga i dels penals (3-3). Empat a tres gols en un partit boig i vibrant que s'ha resolt amb deu llançaments des dels onze metres, que han acabat amb l'últim xut fallat per l'estrella francesa Kylian Mbappé i aturat pel porter suís Yann Sommer.

Sorpresa de Suïssa

De sorpresa a sorpresa i tiro perquè em toca. Aquest podria ser el lema del joc de l'Eurocopa. Els vuitens de final estan sent vistosos i emocionants. És el millor futbol de seleccions, perquè si a priori hi havia algun favorit, ara ja no n'hi ha cap. Itàlia va patir més del compte contra Àustria, el Països Baixos van caure contra la República Txeca, Portugal, la vigent campiona, ha dit adeu, i Espanya, que ningú donava un duro per ella, ja està als quarts.

I en el partit entre França i Suïssa ha passat el mateix. La campiona del món i gran favorita per guanyar aquesta Eurocopa ha mostrat la seva versió més irregular. En moments semblava que els seus contracops serien letals, però en d'altres moments han demostrat que no tenen una defensa sòlida.

Griezmann Francia EFE

Antoine Griezmann amb la pilota controlada durant el França-Suïssa / EFE

Tot i que les ocasions han estat franceses i el perill semblava que només seria dels de Didier Deschamps, han estat els suïssos els primers en donar la primera sorpresa. Clément Lenglet, retratat. El suís Haris Seferovic ha marcat de cap al minut 15. I el món futbol ha quedat amb la boca oberta.

I encara que França ha seguit demostrant que era millor i que generava més perill, cada vegada que Suïssa saltava al contracop tots els francesos patien.

Cinc minuts de glòria francesa

A mesura que passaven els minuts, França es mostrava més necessitada. I han canviat de mentalitat a la segona meitat, donant-ho tot per aconseguir la remuntada. I quan millor ho tenien per empatar, penal favorable a Suïssa al minut 55, però Hugo Lloris ha aturat el xut de Ricardo Rodríguez.

Ricardo Rodriguez Hugo Lloris Suiza Francia EFE

Hugo Lloris aturant-li el penal a Ricardo Rodríguez / EFE

I immediatament després ha arribat l'eufòria francesa. Amb la inèrcia del penal aturat, Benzema ha fet un doblet entre el minut 57 i el 59. Remuntada consolidada però no s'ha acabat el partit.

Suïssa s'ha desfet perquè de tenir el passi als quarts de final a tocar, ha vist com en menys de cinc minuts la campiona del món ha tornat. I amb Suïssa abatuda, França ha crescut i Pogba ha fet un golàs per incrementar la diferència al marcador.

Benzema Francia EFE

Karim Benzema celebrant un dels seus gols / EFE

L'última esperança Suïssa

Però tot i semblar que ja s'havia acabat tot, Seferovic ha fet el gol de l'esperança al minut 81: 3-2. I poc després han vist com els àrbitres anul·laven el gol de l'empat a Mario Gavranovic, que estava en fora de joc. I s'ha rescabalat perquè aquesta vegada sí ha empatat Gavranovic al 90 per forçar la pròrroga. Y sort que Kingsley Coman no ha fet gol en l'última jugada, ja que el seu xut ha tocat el travesser.

I a la pròrroga hi han hagut encara més ocasions, amb França creant perill, però Suïssa també generant por. Bogeria de partit en 90 minuts espectaculars i 30 minuts extra increïbles. Ningú ha pogut marcar un gol més i després de més de 120 minuts de futbol de primer nivell, han arribat els penals.

Suiza EFE

Els jugadors de Suïssa celebrant la remuntada / EFE

I des del punt de penal ha guanyat Suïssa. Nou penals marcats i l'últim de la tanda, el de Kylian Mbappé, l'atura Yann Sommer. França ha quedat eliminada i Suïssa jugarà els quarts de final de l'Eurocopa. Història del futbol suís. A la següent ronda els suïssos es trobaran la selecció espanyola, que jugaran el proper divendres a la tarda a Sant Petersburg.

Imatge principal: Els jugadors de Suïssa celebrant un gol contra França / EFE