Pocs eren els que haguessin dit que els Països Baixos, que havien dominat el seu grup de l'Eurocopa, dirien adeu als vuitens de final davant la República Txeca, tercera del seu grup. I és que els txecs han expulsat els neerlandesos amb els gols de Tomáš Holeš i Patrick Schick (0-2).

Decepció dels Països Baixos

Un nou partit de vuitens de final amb emoció i sorpresa. Els Països Baixos, un dels millors primers de grup, ha estat totalment desconegut a l'Estadi Ferenc Puskás. La República Txeca, tercera classificada però fent un bon paper a l'Eurocopa, ha tornat a demostrar el perquè hi podia haver una sorpresa a Budapest.

Els neerlandesos no han estat ni agressius ni efectius. Els txecs han demostrat que amb intenció i ganes es pot plantar cara a qualsevol. I la República Txeca ha controlat en tot moment els jugadors de Frank de Boer. Ocasions repartides, imprecisions i poc futbol. La primera part ha estat decebedora i sense gols.

Sergei Karasev arbitro EFE

L'àrbitre Sergei Karasev expulsant Matthijs de Ligt / EFE

A la segona, però, ha arribat l'espectacle de veritat. No ha estat pels gols, però sí pels nervis, la tensió i l'arribada del més inesperat. Matthijs de Ligt ha estat expulsat al minut 55 després de tocar la pilota amb la mà de forma descarada. El VAR ha intervingut per aplicar justícia.

Sentència txeca

I la superioritat numèrica l'ha aprofitada la República Txeca, que ha canviat el sentit d'un partit que ha passat a decantar-se a favor dels centreeuropeus. I ha estat Holeš qui, de cap, i a la sortida d'un córner molt mal defensat pels neerlandesos, han desnivellat el marcador. Gol de Txèquia al minut 68, que ha generat les presses del conjunt neerlandès.

Republica Checa Paises Bajos EFE

Tomáš Holeš rematant a gol / EFE

Però això no ha estat tot i Schick ha sentenciat el partit al minut 80. Els Països Baixos, totalment bolcats a l'atac, i la República Txeca rematant la classificació per als quarts de final al contracop. I Schick suma el seu quart gol, seguint en la lluita per ser el màxim golejador de l'Eurocopa.

Els Països Baixos, un dels favorits, diuen adeu a l'Eurocopa, però la República Txeca ja és als quarts de final on s'enfrontarà a Dinamarca.

Imatge principal: Patrik Schick celebrant el seu gol contra els Països Baixos / EFE