Bèlgica es carrega Portugal de l'Eurocopa, la vigent campiona. Un gol de Thorgan Hazard al primer temps ha decantat la balança i decideix l'eliminatòria de més nivell dels vuitens de final (1-0).

Bèlgica agafa avantatge

Amb els temors habituals d'una eliminatòria a cara o creu, tant Bèlgica com Portugal han començat el duel sent previnguts. Ningú es volia arriscar en excés, no fos cas que un gol del rival es convertís en un problema massa gran a superar. I per aquest motiu s'han vigilat durant el primer quart d'hora, amb els belgues dominant i els portuguesos esperant.

A mesura que han passat els minuts, els futbolistes de les dues seleccions han anat perdent la por. Arribades dels dos i perill repartit. Però ningú capaç de moure el marcador.

Alderweireld Cristiano Ronaldo Belgica Portugal EFE

Cristiano Ronaldo caient davant de Toby Alderweireld / EFE

I aleshores ha estat Portugal qui, armant contracops més que jugades elaborades, ha buscat amb insistència Cristiano Ronaldo per desnivellar el duel. Però ha estat Bèlgica, que amb paciència, ha fet el primer gol del partit just abans del descans. Thorgan Hazard ha sorprès amb un xut des de la frontal portuguesa, que amb un efecte estrany, ha agafat a contrapeu el porter Rui Patricio. I Bèlgica ha marxat al vestidor amb avantatge en el marcador.

Però al final de la primera part Kevin De Bruyne ha patit una forta entrada al turmell, i a l'inici de la segona ha durat dos minuts fins que ha estat substituït. Cop dur per a Bèlgica, que perd la seva estrella.

De Bruyne lesion Belgica EFE

Kevin de Bruyne marxant lesionat del camp / EFE

Un pas insuficient de Portugal

I aleshores ha arribat el descontrol. Els belgues no han pogut dominar més el partit perquè Portugal ha fet un pas endavant en busca del gol. Totes les accions atacants havien de passar per Cristiano Ronaldo, que era realment quan creaven més perill. Diogo Jota estava desencertat, i per això ha entrat més pólvora: Joao Félix, Bruno Fernandes i André Silva. Però res a fer.

Thibaut Courtois ha salvat Bèlgica quan més patia i el pal ha evitat el gol de l'empat de Raphael Guerreiro al minut 83. Després, alguna ocasió de Bèlgica per sentenciar i alguna més de Portugal per empatar que no ha acabat amb més gols.

Cristiano Ronado Portugal EFE

Cristiano Ronaldo queixant-se assegut sobre la gespa / EFE

Així doncs, Portugal, la vigent campiona de l'Eurocopa, s'acomiada als vuitens de final. I Bèlgica jugarà els quarts de final contra Itàlia a Munic.

Imatge principal: Els jugadors de Bèlgica celebrant el gol de Thorgan Hazard / EFE