Itàlia és la segona quartfinalista de l'Eurocopa. Victòria patida i a la pròrroga contra una gran selecció d'Àustria, que ha plantat cara durant 90 minuts. Federico ChiesaMatteo Pessina han decantat l'eliminatòria en el temps extra (2-0).

Una Itàlia desconeguda

Tot i el favoritisme italià, sobre la gespa no ha estat així. A Wembley, Itàlia ha estat desconeguda. Res a veure amb la selecció que va meravellar en la fase de grups. I no ha merescut més que Àustria. Els austríacs s'han mostrat més resistents i persistents.

Quan Itàlia s'apropava a l'àrea rival, xutava des de lluny, però no era suficient. I Àustria, a base de molt treballar, d'avançar passada a passada, ha tingut alguna ocasió clara de gol. Però res per a cap de les dues seleccions. Els italians presentant més perill, arribant a enviar un avís seriós amb un pal de Ciro Immobile a la mitja hora de joc.

Immobile Italia EFE

Ciro Immobile amb les mans al cap / EFE

El VAR ajorna la classificació d'Àustria

Però a mesura que passaven els minuts, Àustria anava confirmant el seu pla: mantenir-se vius fins que poguessin. I així han arribat a la segona meitat, quan els austríacs han fet un pas endavant, han augmentat la pressió i els han arribat les ocasions. Marko Arnautovic i Marcel Sabitzer han posat a prova Gianluigi Donnarumma. I el futbolista del Reial Madrid David Alaba ha tingut una falta des de dins la mitja lluna de la frontal de l'àrea.

I sorpresa al minut 65. Contracop d'Àustria, centrada a l'àrea, cop de cap d'Alaba i rematada a gol d'Arnautovic. La pilota ha tocat el travesser i ha anat cap a dins. I després d'alguns minuts de dubte per un possible fora de joc, el VAR ha dit que el gol no havia de pujar al marcador.

El duel s'ha revolucionat una mica des del gol que no ha estat gol. Han continuat havent-hi imprecisions, però sí que Itàlia ha estat escarmentada. I no ha estat l'última ocasió. Els austríacs s'han fet amos de la pilota i han continuat avisant. Els italians s'han encomanat als contracops i quan veien que tenien més a perdre que a guanyar si anaven a l'atac, s'han replegat i han firmat la pròrroga.

Alaba Immobile Italia Austria EFE

David Alaba lluitant una pilota amb Ciro Immobile / EFE

Chiesa i Pessina confirmen els quarts d'Itàlia

Però a la pròrroga hi ha hagut un canvi d'actitud clar d'Itàlia. Poc abans del final dels 90 minuts ha entrat Chiesa, qui a l'inici del temps extra ha estat decisiu. Un xut en la primera ocasió que ha tingut. I el gol a la segona. Bon control i millor definició al minut 95 per avançar Itàlia en el marcador.

I tot i les errades i de les imprecisions, Itàlia ha agafat confiança i un altre que ha entrat des de la banqueta, Pessina, ha rematat Àustria just abans del descans de la pròrroga. Pilota morta a la frontal de l'àrea petita, i gol.

Àustria ha provat la remuntada i Saša Kalajdžić ha fet el gol de l'esperança de cap al minut 114. Al final, sense més moviments, Itàlia ja és selecció de quarts de final i Àustria queda eliminada però ja ha fet història perquè per primera vegada ha arribat a una fase final de l'Eurocopa.

Imatge principal: Els jugadors d'Itàlia celebrant un dels gols contra Àustria a la pròrroga / EFE