El potencial econòmic de la Premier League sempre és una amenaça molt gran per als clubs espanyols al mercat de fitxatges. Fins i tot per als grans com Barça o Reial Madrid, sempre que es veuen embolicats en negociacions amb un equip anglès o es barallen amb ells per un fitxatge, saben que serà una operació difícil de fer, però encara es fa més evident en clubs amb menys múscul financer com aquests dos grans. És habitual veure equips en els que sorgeixen jugadors més que interessants que no poden acabar de desenvolupar tot el seu potencial en el club d'origen perquè davant de la trucada de la Premier, poc es pot fer.

Nico Williams agrada i molt a la Premier

Per part del mateix futbolista, perquè el contracte que li ofereixen és molt més suculent del que li poden arribar a posar sobre la taula a Espanya, però també per la part dels clubs, perquè són capaços d'aconseguir ingressos elevats per un jugador que han desenvolupat ells i que no ha suposat cap despesa, per la qual cosa tot va directament a la columna dels beneficis. A Espanya hi ha diversos casos d'aquests que poden estar cuinant-se en aquest mercat d'hivern, o ja pensant al pròxim estiu, però el més conegut és el de Nico Williams.

Nico Williams tret Athletic Club Reial Madrid / Foto: EFE
Nico Williams, en una acció de l'últim partit entre Athletic Club i Reial Madrid / Foto: EFE

El jove extrem de l'Athletic Club, de tan sols 20 anys, ha tingut una irrupció impactant a l'elit, el que l'ha portat, també, al Mundial de Qatar de la mà de la selecció espanyola de Luis Enrique. Fa un any, el gener de 2022, quan ja havia començat a treure el cap amb el primer equip, va renovar amb els Lleons fins al juny de 2024, i es va establir una clàusula de 50 milions d'euros que pot acabar sent escassa per retenir-lo a San Mamés.

Florentino Pérez pot impedir la fuga de Nico Williams a Anglaterra

El primer en mostrar un interès seriós per ell ha estat l'Aston Villa. Amb l'arribada de Unai Emery a la banqueta dels villains encara es fixen més en el futbol espanyol, i han volgut pagar aquests 50 milions d'euros, encara que Nico no ho hauria acceptat, segons la informació publicada pel Daily Mail. "L'Aston Villa s'ha quedat frustrat després de fracassar en el seu intent de convertir a l'internacional espanyol Nico Williams en el seu fitxatge rècord", va escriure el diari anglès.

Nico Williams amb la selecció espanyola / Foto: EFE
Nico Williams, en un partit amb la selecció espanyola / Foto: EFE

Però a més, un gran del futbol anglès i europeu com és el Liverpool no li perd la pista, segons la informació publicada per AS. Així, encara que sembla que no es mourà en els dies que queden de mercat, a l'estiu pot ser una altra cosa. Perquè un dels talents més grans del futbol espanyol no abandoni La Liga, hi ha dues alternatives. La primera és que l'Athletic Club aconsegueixi convèncer-lo perquè ampliï el seu contracte i li pugui augmentar la clàusula. La segona, que tampoc no agradaria a San Mamés, és que Florentino Pérez s'avanci als monstres anglesos i el pesqui abans. Fa temps que Nico és a l'agenda merengue, i si a l'estiu sortissin Asensio i Hazard, el seu nom tornaria a sonar amb força.