L'Athletic Club de Bilbao s'ha caracteritzat les últimes temporades per ser un club que no ven a les seves grans estrelles, tret que el preu pagat pel comprador sigui una autèntica bogeria, com van ser Kepa (80 milions d'euros), Laporte (65 milions), Javi Martínez (40 milions) o Ander Herrera (36 milions). Ara, tanmateix, el conjunt de San Mamés es podria veure obligat a posar a algunes de les seves estrelles al mercat, ja que el club ha de resoldre un problema financer. "La situació de l'Athletic és dolenta. Ens trobem en una inèrcia negativa que portem arrossegant des de fa uns quants anys. Per exemple, en les últimes tres temporades sense ingressos extraordinaris derivats de la venda de jugadors, s'ha produït una reducció del patrimoni i de la provisió de 110 milions d'euros, això suposa una xifra de 37 milions per temporada", ha afirmat Jon Uriarte, president de l'entitat.

I la gran perla de l'equip en aquests moments és Nico Williams, que després d'un període d'adaptació a l'elit ha explotat, la qual cosa l'ha portat a ser convocat per Luis Enrique per a la selecció espanyola. Fa temps que el club negocia amb el jugador la renovació del seu contracte, que expira el 2024. De moment no s'ha firmat res i la clàusula de rescissió del davanter és de 50 milions d'euros.

Jordi Alba Nico Williams Athletic Barca EFE
Nico Williams, en un partit de l'Athletic Club contra el Barça / Foto: EFE

El Reial Madrid vol Nico Williams

La solució de l'Athletic Club podria ser la venda de Nico Williams. Seria un moviment dolorós, ja que també se n'anirà Íñigo Martínez, amb un peu i mig al Barça. La idiosincràsia del club de disposar només de jugadors bascos provoca que sigui molt més complicat aglutinar futbolistes de primeríssim nivell, per la qual cosa cada venda de jugador important és una llosa pesada.

El Reial Madrid busca un extrem per a la banda dreta, un punyal per afegir Vinícius i fer que les transicions de l'equip siguin molt més perilloses. I a Florentino Pérez no li ha passat desapercebuda l'explosió de Nico Williams. El club blanc estaria disposat a pagar els 50 milions d'euros de la clàusula, en un moviment en el qual tots els implicats sortirien guanyant.

Florentino Pérez Assemblea Reial Madrid aixeca mà / Foto: Europa Press
Florentino Pérez, president del Reial Madrid / Foto: Europa Press

Un camí diferent al d'Iñaki Williams

Nico Williams vol deixar de ser el germà d'Iñaki Williams i fer-se un nom pel seu compte. I per a això, la millor ruta és fer el seu propi camí. Per començar, Nico ha apostat per defensar la samarreta de la selecció espanyola, mentre que Iñaki Williams s'ha decantat per Ghana, el país del qual són originaris els seus pares.

Malgrat haver sonat per a diversos clubs, Iñaki Williams sempre ha estat reticent a sortir de l'Athletic Club i als seus 28 anys ja sembla improbable que ho vagi a fer, ja que el seu caixet ha disminuït. Nico Williams, en canvi, no descarta un canvi d'aires, aterrar en un gegant europeu per poder aspirar a guanyar grans títols. El Reial Madrid l'espera amb els braços oberts.