El president del Real Madrid, Floretino Pérez, ha admès que van fer una oferta per contractar Neymar da Silva Santos junior, però que el futbolista volia anar al Barça. Pérez ha declarat, per videoconferència, com a testimoni en el judici del cas Neymar 2, que ha començat a dos quarts de deu del matí d’aquest dimarts sense la presència del jugador del PSG ni dels seus pares, també acusats. El president del tribunal de l’Audiència de Barcelona ha afirmat que Neymar “s’incorporarà posteriorment”, fet que ha provocat que es torni a veure un tracte de favor cap al futbolista del PSG. Un judici a la carta. Florentino  Pérez ha assegurat que van oferir 45 milions d’euros per Neymar el 2011. Ha afegit que ell no coneixia ni havia parlat amb Neymar. “Només l’he saludat un cop, en un partit”, ha afirmat.

La declaració de Florentino ha sigut curta i després de la de l’exdirector del Barça, Raúl Sanllehí, que ha confirmat que van negociar la contractació de Neymar i que el Santos els va assegurar que el club madridista els oferia més diners. En el judici, Sanllehí no ha recordat la quantitat de més que oferia el Madrid, que en el judici s’ha situat en uns 5 milions més. L’any 2013, els drets federatius del jugador van passar a ser-ne 36 milions d’euros, segons Florentino Pérez. El president del tribunal, José Manuel del Amo, ha continuat amb les seves intervencions com a bon informat del futbol, i ben educat  li ha dit al president del Real Madrid: "Que descansi, que ja sabem que ha tornat de París", referint-se a l'entrega de la Pilota d'Or a Benzemà.

 

Un exdirector del Barça exculpa Neymar 

Neymar no va intervenir en la negociació del seu contracte al Barça, que va culminar en la signatura del contracte el 15 novembre de 2011 i el compromís de pagament de 40 milions d’euros a la família Neymar. Ni la seva mare. Van negociar amb el pare, Neymar da Silva Santos. Així ho ha afirmat Raúl Sanllehí, exdirector esportiu del Barça, en la seva declaració com a testimoni en la segona sessió del judici del cas Neymar 2, aquest dimarts a l’Audiència de Barcelona. Amb la seva declaració, Sanllehí ha exculpat el jugador brasiler, a qui la Fiscalia li demana 2 anys de presó pels delictes d’estafa i de corrupció en els negocis entre privats.

L’exdirector del Barça també ha explicat que el llavors president del Barça Sandro Rosell va intervenir en les primeres negociacions per fitxar Neymar i no en la signatura del contracte, i que Josep Maria Bartomeu, llavors vicepresident, no va intervenir gaire. Raúl Sanllehí ha detallat que el Santos els va avisar que el Real Madrid estava interessat en el jugador, tot i que no ha recordat quina quantitat els oferia. Neymar tenia una clàusula de rescissió per marxar abans del 2014 de 65 milions d’euros, però el club brasiler li va permetre marxar abans, segons va afirmar el pare al Barça.

A preguntes del fiscal, l’exdirectiu del Barça ha desvinculat el pagament de 7,5 milions d’euros del Barça al Santos per tres jugador juvenils del contracte de Neymar, com ahir va fer Andoni Zubizarreta.  Aquest conveni es va signar un mes i mig després del contracte de Neymar. Pel que fa a l’acord de pagar 4,5 milions d’euros al Santos si no es jugava un amistós, Sanllehí ha afirmat que “no es va pagar” i que es va intentar “molts cops” jugar aquest amistós. La tesi del fiscal i del fons de DIS és que el Barça va pagar els 7,5 milions i els 4,5 milions als Santos per compensar el preu del traspàs que es va anunciar en 17 milions d’euros i en veritat van ser-ne 40 milions. El fons DIS, que tenia el 40% dels drets de Neymar,  va rebre uns 6,8 milions d’euros pel traspàs (en calcular-se sobre 17 milions) i reclama 3,2 milions més en comprovar que el pagament va ser de 40 milions d’euros.