Fernando Pacheco salva un punt en el mal debut de l'Espanyol a Albacete (1-1). Tot i que Manu Fuster gaudiria de dos penals, el porter esapnyolista li negaria el gol en les dues ocasions i faria valer el de Calero per decretar el repartiment de punts final.

Fernando Pacheco s'ha fet MVP ja a la primera meitat

El conjunt perico, en el seu redebut a Segona Divisió, no s'ha sentit gens còmode en cap moment. L'Albacete ja va ser el seu primer rival a la categoria de plata ara fa tres temporades, però, aleshores, l'escenari era l'RCDE Stadium i les vibracions de l'Esapnyol, sobretot envers la directiva, bastant més positives.

Avui, amb l'ambient caldejat dins del club i amb un Carlos Belmonte ple de gom a gom com a escenari, l'Espanyol tenia la missió de, tot i que per a alguns es faci complicat, tornar a fer somiar als seus fidels amb l'ascens. Sigui com sigui, el partit no començaria gens encaminat cap a aquest objectiu, ja que la mobilitat de la davantera manxega, sobretot en el cas d'Higínio, generaria molts problemes a la rereguarda blanc-i-blava. En una d'aquestes, Óscar Gil, que li tremola el pols quan trepitja àrea pròpia, cometria una pena màxima, arribant tard i fent caure el futbolista de l'Albacete de manera infantil. El lateral il·licità va acabar la temporada a Primera Divisió fent penals absurds i, malauradament per a ell i per als seus, aquesta dinàmica ha tingut continuïtat en la primera jornada a Segona.

Albacete Espanyol / Foto: @AlbaceteBPSAD
Manu Fuster, llançant un penal davant l'Espanyol / Foto: @AlbaceteBPSAD

Era el minut 26, campava el 0-0 en el marcador i l'Albacete tenia una oportunitat d'or per posar-se per davant des dels onze metres. No obstant això, l'últim escull de l'Espanyol, Pacheco, deixaria clar a l'afició visitant de quin peu calça. Amb una gegant estirada i una mà dura com una roca, enviaria el bon llançament de Fuster al pal, passejant-se l'esfèrica per darrere de la seva esquena i a mig metre de la línia de gol, però sense acabar de travessar-la en cap moment.

L'Albacete, per la seva part, estava mereixent més, però, tal com el porter de l'Espanyol li negaria el gol, el seu homònim, Fernando Calero, també estaria al lloc adequat en el moment adequat per enviar una bona centrada lateral blanc-i-blava al fons de la xarxa de Bernabé. Tot just s'havia arribat al minut 40, l'Albacete es negava a abaixar els braços i buscar retornar el cop psicològic a la vora del descans i, de nou, qui acabaria imposant la seva llei seria Pacheco. Fuster, novament llançador, li canviaria de costat el xut, però el porter extremeny tornaria a endevinar-li les intencions per mantenir la seva porteria a zero.

L'Albacete aconsegueix el merescut empat

L'Albacete, a poc a poc, ha començat a fer valer la incomoditat de l'Espanyol, ha donat continuïtat a la creixent sensació que eren superiors i, ja al minut 93, ha aconseguit fer el gol de l'empat. De la mateixa manera que el cop era frustrant per a l'Espanyol, ha sigut un premi merescut per a un Albacete que s'ho ha cregut i ha aconseguit equilibrar la balança del que ha estat un mal debut dels de Luís García.