Després de disset temporades a la Fórmula 1 arriba el final d'una era. Fernando Alonso ha fet oficial que aquesta serà la seva última temporada al volant d'un Fórmula 1. S'acabarà el seu periple a la competició reina de l'automobilisme conduint el monoplaça MCL33.

El pilot de 37 anys, que acumula 303 Grans Premis, dels quals 32 són victòries, 22 poles positions, 23 voltes ràpides i dos títols Mundials, deixarà el casc de la competició més important de l'automobilisme al final d'aquest any 2018. Però la temporada no ha acabat i encara pot millorar el seu increïble palmarès i, faci el que faci, el mantindrà entre els millors pilots de la història.

La seva última cursa a la Fórmula 1 serà el dia 25 de novembre al Circuit Yas Marina d'Abu Dhabi. Així doncs, comença el compte enrere per aquest punt i, probablement, final a la Fórmula 1; i el punt i seguit al món del motor. Nou curses i Alonso canviarà de casc.

Mundials 2
Curses 303
Victòries 32
Podis 97
Punts 1.893
Poles positions 22
Voltes ràpides 23
McLaren confirma l'adeu

El seu actual equip, el McLaren-Renault, també ho ha confirmat amb un comunicat. Zak Brown, director general de McLaren, ha afirmat que "sempre hi ha un moment per canviar i Fernando ha decidit que aquesta temporada era el seu, respectem la seva decisió, encara que estigui en el millor moment de la seva carrera".

Ara bé, aquest final potser no és definitiu. En d'altres ocasions ja ha passat que pilots de la Fórmula 1 s'han retirat i posteriorment han tornat a l'asfalt. Michael Schumacher és un dels casos més famosos que, després d'anunciar el seu adeu, va tornar per competir tres anys més.

La IndyCar, el possible futur

Fernando Alonso deixarà la Fórmula 1, però el seu camí en el món del motor no s'acabarà aquí. Després d'haver competit la temporada passada a les 500 milles d'Indianapolis (competició de la IndyCar Series), i aquest 2018 a les 24 Hores de Daytona i guanyar les 24 Hores de Le Mans, les portes comencen a obrir-se.

El mateix compte de la IndyCar ja mirava amb els dos ulls ben oberts la decisió que prendria Alonso. Un senyal sobre el seu futur?

Ara sembla que tothom vol parlar amb ell...

I si està posat el compte enrere per deixar la Fórmula 1, també comença el compte enrere per saber quin serà el seu futur.