Fernando Alonso acaba contracte amb Aston Martin aquest any i, de moment, no ha firmat la renovació. El pilot asturià, que a finals de juliol complirà 43 anys, no pensa abandonar el món del motor, encara que ha reconegut, en la presentació del AMR24, el seu nou bòlid, que no descarta retirar-se de la Fórmula 1 en concloure aquesta temporada. "Necessito decidir jo mateix què és el que vull fer en el futur. Si vull comprometre la meva vida una altra vegada per diversos anys més per aquest esport que estimo. Amo pilotar. He estat pilotant tot l'hivern diferents cotxes: DTM, carcross, Kart, cotxe de ral·li... estimo  la F1, però el que realment estimo és pilotar. Així que si no piloto en la F1 trobaré la meva manera de ser feliç en el motorsport. I potser tenir més temps per a la meva vida privada, que és també molt important en aquesta part de la meva vida o a aquesta edat," va reconèixer Fernando Alonso.

L'asturià, a més, no pensa demorar en excés la decisió, ja que no vol que el seu futur es converteixi en un serial. "Després de 3, 4 o 5 curses, dels primers viatges, una mica difícils, com Bahrain, Aràbia Saudita, Austràlia, el Japó i la Xina, que seran ja una mica matadors, allà m'asseuré amb mi mateix i dir si paga la pena o no uns quants anys més, un any més, o el que sigui".

Fernando Alonso Aston Martin Brasil / Foto: EFE
Fernando Alonso, en una carrera de la temporada passada / Foto: EFE

Aston Martin, la prioritat de Fernando Alonso

Arribats al punt de què decideix seguir pilotant en la Fórmula 1, Fernando Alonso no pensa fer cap pas abans de parlar amb Aston Martin. "Una vegada prengui la meva decisió, m'asseuré amb Aston Martin i els diré: 'Ok, he pres aquesta decisió i m'agradaria continuar en aquest projecte'. Perquè crec que vam fer un gran pas endavant l'any passat, hem construït moltes coses junts, ho tenim tot per tenir èxit en el futur i crec en aquest projecte".

"Si no assolim un acord i vull comprometre'm corrent en F1, jo sé que tinc una posició privilegiada. Probablement, soc atractiu per a altres equips pel rendiment que van veure l'any passat i el meu compromís, i hi ha només 3 campions del món a la graella (Hamilton, Verstappen i Alonso) i només n'hi ha un de disponible (el mateix)".

Fernando Alonso podi Brasil / Foto: EFE - Sebastiao Moreira
Fernando Alonso, celebrant un podi en Brasil / Foto: EFE - Sebastiao Moreira

La continuïtat de Fernando Alonso, "al 50%"

Qüestionat sobre quines possibilitats hi ha que continuï competint en la Fórmula 1 el 2025, Alonso va afirmar que en aquests moments la seva ment està al 50%. "Cada any que he començat en la F1 me'l prenc com que pot ser l'última temporada. Esclar que sí. Perquè no tinc contracte per a l'any que ve de moment i no sé el que pot passar. Alhora, tot el que faig i el que entreno i el que intento preparar amb els meus fiscos i amb la família i amb tot, és intentar buscar l'eficiència més important a l'hora de viatjar, el major temps de ser a casa, d'estar amb els meus, que la meva família i amics puguin venir a més curses per, en cas de continuar corrent els propers anys, que tots els sacrificis que fas, que renuncies una mica a la teva vida, ja que que no siguin tan grans i que puguis tenir a prop dels teus".

Alonso, a més, no ha volgut revelar si ha tingut ofertes o no, malgrat que s'ha dit sobre un interès de Mercedes. "Segurament sí que hi ha interès en general per saber quina és la meva situació i quina és la meva idea per al futur. Però els que més interès han mostrat de moment i els que em pregunten setmanalment, diguem, és sempre Aston Martin".