Dia de moviments als despatxos del Camp Nou. L'auditoria de PriceWaterhouseCoopers (PwC) sobre el cas I3 Ventures ja ha acabat i els resultats descarten que la directiva del Barça hagués ordenat difamar contra opositors, jugadors i polítics, però confirmen irregularitats en el fraccionament dels contractes.

Fraccionar per evitar filtres

Segons avança Catalunya Ràdio, es confirma que hi va haver fragmentació dels contractes dels serveis de l'empresa I3 Ventures per evitar passar per junta directiva. Una conclusió que posa de relleu les irregularitats comeses per part de la junta presidida per Josep Maria Bartomeu.

Concretament, es parla d'un cost al voltant d'un milió d'euros que va estar dividit en sis factures inferiors a 200.000 euros i abonades a diferents departaments del club. L'objectiu era no arribar a la xifra mínima perquè aquests contractes no haguessin de passar per la comissió delegada i, per tant, per tots els directius.

Bartomeu EuropaPress

EuropaPress

Preu dins del mercat

Però al mateix temps també s'afirma que els resultats de l'auditoria descarten que la directiva blaugrana aprofités aquest canal per difamar jugadors i opositors. A més, recalquen que el preu pagat pels serveis està dins dels marges del mercat actual per a aquesta feina.

Recordem que el cas, conegut com a BarçaGate, apunta que el club blaugrana va contractar l'empresa I3 Ventures perquè creés perfils falsos a les xarxes socials amb l'objectiu de desprestigiar l'oposició a la presidència, futbolistes del primer equip, figures de l'entorn blaugrana com Xavi Hernández, Pep Guardiola o Jaume Roures, i personalitats polítiques com Carles Puigdemont o Oriol Junqueras.

Josep Maria Bartomeu EuropaPress

EuropaPress

El que ara mateix no s'entén és la dimissió en bloc de sis directius el passat mes d'abril (Emili Rousaud, Enrique Tombas, Silvio Elías, Josep Pont, Maria Teixidor i Jordi Calsamiglia) per diferents motius però amb la seva marxa del club just després de l'afer I3 Ventures. Les discrepàncies van deixar més que tocada la directiva del Barça, però ara l'auditora PwC es posiciona al costat de Bartomeu amb algun però.

Els Mossos també investiguen

Després de ja tenir l'auditoria a punt, els Mossos d'Esquadra han començat una investigació paral·lela per determinar si realment els directius del Barça han comès algun delicte. Precisamente, aquesta passada setmana la unitat contra el blanqueig de capitals dels Mossos es van presentar al Camp Nou per sol·licitar documentació en relació als contractes amb l'empresa I3 Ventures.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat