Sorpresa de les grosses al Mundial de bàsquet de la Xina. Els Estats Units, els vigents campions i màxims favorits a guanyar el títol, han caigut davant d'una grandíssima França als quarts de final de la competició.

Ningú esperava cap problema dels estatunidencs en un altre partit de tràmit camí a la gran final. Però si en el dia d'ahir Sèrbia ja va fer saltar les alarmes després de perdre contra l'Argentina, aquesta vegada s'ha repetit el guió de la sorpresa i des de la Xina ha arribat la notícia de l'eliminació dels Estats Units del Mundial. Dos campionats consecutius aconseguint la medalla d'or, però aquesta vegada ni lluitaran per penjar-se cap metall.

França ha estat superior des del primer minut gràcies al joc interior d'un inabastable Rudy Gobert, que ha acabat desesperant la defensa americana, i ha conclòs el partit amb 21 punts. El pivot francès, però, no ha estat el màxim anotar del seu equip, perquè quan ell no feia les cistelles, els francesos s'encomanaven a Fournier, un altre NBA que ha acabat amb 22 punts. A més, cal afegir el bon partit De Colo (18 punts) i l'encert decisiu en els últims minuts de Ntilikina (11 punts).

El primer quart, amb un empat a 18, deixava el partit molt igualat tot i les bones sensacions mostrades per França. Els europeus han confirmat la ratxa al segon amb una victòria parcial de 21-27 contra els americans. Però quan semblava que els francesos acabarien per distanciar-se més, els EUA han remuntat al tercer quart i s'han posat per davant en el marcador. Una situació que no era justa i que en l'últim període França ha arreglat amb un contundent 13-26.

La gran decepció general dels Estats Units també s'ha traduït individualment en les seves grans estrelles. Partit per oblidar de Kamba Walker (10 punts), de Marcus Smart (11 punts) i de Jaylen Brown (9 punts). I tot i que el màxim anotador del partit ha estat Donovan Mitchell, amb 29 punts, ha decebut per una baixíssima efectivitat en els tirs de camp (12 de 23: 52%).

Unes xifres inadmissibles per a la selecció màxima favorita a guanyar l'or i que ha vist com França, sobre paper amb poques opcions de donar la sorpresa, ha vist com els ha passat la mà per la cara i els ha expulsat del Mundial demostrant un gran bàsquet.