Victòria èpica de l’Espanyol contra el Rayo Vallecano (2-1) en la 23a jornada de la Lliga. Després de signar un primer temps preocupant, els de Rubi han reaccionat a la segona part i han aconseguit una remuntada vital per sortir del pou. Borja Iglesias i Darder, en el temps d’afegit, han donat els tres punts a un conjunt blanc-i-blau que s’ha rebel·lat contra tots els elements (també el VAR).  Una altra nota positiva del partit és la posada en escena del xinès Wu Lei. Si algú es pensava que el davanter havia vingut a Catalunya només per fer negoci estava molt equivocat.

Ba castiga la becaina perica

L’Espanyol i el Rayo afrontaven en una situació delicadíssima, però el cert és que en els primers minuts només un dels dos equips ha demostrat que volia sortir del pou. El Rayo s’ha plantat al terreny de joc com si l’RCDE Stadium fos Vallecas, mostrant una personalitat envejable.

Així, quan només s’havien disputat 4 minuts Raúl de Tomás ha perdonat l’Espanyol després de rematar amb el cap una centrada d’Àlex Moreno a les mans de Diego López. Era el primer avís d’un Rayo que no tardaria en tornar a posar l’ai al cor a l’afició perica.

Sis minuts després, el davanter cedit pel Madrid ha marcat el primer gol del seu equip, però el VAR, després de revisar la jugada, ha determinat que estava en fora de joc. L’Espanyol, mentrestant, seguia sense reaccionar. Un gol de Darder que també ha estat anul·lat per posició antireglamentària ha estat l’única senyal que els de Rubi estaven vius.

Diego López Espanyol Rayo EFE

Aquest escenari s’ha allargat fins a la mitja hora de joc, moment en què tot s’ha precipitat en un instant. Pablo Piatti disputava una pilota a la línia de banda quan ha caigut malament i s’ha fet molt mal. L’argentí, entre llàgrimes, ha hagut d’abandonar el camp amb llitera i la cosa pinta molt malament.

Immediatament després Imbula ha fallat una ocasió d’or després de rematar absolutament sol una centrada d’Embarba a l’àrea blanc-i-blava. L’ocasió ha acabat amb córner, i d’allà ha nascut el gol del central Ba, que s’ha erigit com un autèntic davanter centre per enviar l’esfèric al fons de la porteria amb una rematada creuada de cap.

L’única nota positiva dels darrers minuts ha estat l’entrada de xinès Wu Lei, que ha debutat a l’RCDE Stadium. Abans del descans, el davanter ha mostrat la seva qualitat en una jugada personal que, això sí, estava invalidada per fora de joc.

Darder aconsegueix el gol somiat

Ningú revelarà que ha passat a dins del vestidor de l’Espanyol durant el descans, però és evident que alguna cosa ha canviat.  Quan han saltat a la gespa de l’RCDE Stadium, els homes de Rubi han semblat futbolistes diferents als del primer temps.

En els primers deu minuts, Darder, Dídac i Borja han gaudit d’ocasions per fer l’empat, però Dimitrievski ha salvat el seu equip amb parades absolutament espectaculars. Mentrestant, Wu Lei ha demostrat que el seu no és un fitxatge per expandir mercat, si no que ha vingut a Catalunya per triomfar.

Els 40 milions de xinesos que segueixen els passos de Lei deuen haver cridat tant com l’afició blanc-i-blava quan el seu davanter ha estat placat dins de l’àrea del Rayo i Prieto Iglesias no ha assenyalat penal. Els jugadors locals i l’estadi en general han embogit amb la decisió del col·legiat, però per sort seva, aquest ha pogut revisar l’acció amb el VAR i ha pogut rectificar.

Wu Lei Espanyol Rayo EFE

Borja El Panda Iglesias no ha perdonat i ha empatat el partit des dels onze metres, aconseguint així el seu desè gol a la Lliga. Quedaven 20 minuts per endavant i l’Espanyol s’ha llançat a l’atac en busca del segon gol.

I l’ha aconseguit, i tant que sí. Quan només quedaven 5 minuts pel final del temps reglamentari, Darder ha caçat una pilota morta a l’àrea i ha provocat una allau d’eufòria blanc-i-blava. Tothom celebrava la diana però no comptaven amb el convidat estrella del futbol espanyol aquesta temporada: el VAR. El sistema de revisió ha determinat que existia fora de joc en la jugada prèvia al gol i l’ha anul·lat.

El conte, però, tenia un final feliç. Per Darder i per l’Espanyol. En el temps afegit, el balear ha signat  una volea extraordinària a la frontal de l’àrea per donar els tres punts al seu equip. Ningú pot dir que ell i el seu equip no ho meresquessin. L’Espanyol reviu de la manera més èpica possible.