L’Espanyol ha certificat el seu accés a l’última fase prèvia de l’Europa League després de superar el Lucerna suís per 3-0 (6-0 al global) gràcies als gols de Wu Lei i Víctor Campuzano, que ha debutat amb un doblet. El rival de la següent ronda serà el Zorya Lugansk ucraïnès, que aquest dijous ha superar el CSKA de Sofia.

Debut immillorable de Campuzano

El millor ingredient per afrontar una eliminatòria decidida és l’ambició dels més joves. David Gallego sabia que l’afició i part del seu equip tenia el cap al duel de Lliga contra el Sevilla, de manera que ha apostat per un onze amb cares poc habituals com Bernardo Espinosa o Dídac Vilà. A més, Pipa i Víctor Campuzano, del planter, han tingut una fantàstica oportunitat per exhibir-se a l’RCDE Stadium.

El punta blanc-i-blau de 22 anys ha estat el protagonista indiscutible de la primera part, i és que ha marcat dos gols de bella factura en els minuts 27 i 38. Abans, però, Wu Lei ja s’havia encarregat de sentenciar l’eliminatòria just després del xiulet inicial en rematar amb el cap una centrada del Monito Vargas.

wu lei matias vargas espanyol efe

El moment de Campuzano ha arribat quan s’havia disputat mitja hora de partit. El català ha rebut una passada entre línies de Dídac, s’ha desmarcat, ha deixat enrere el central que el marcava i ha batut Marius Müller amb un xut fluix però col·locat. Debut amb golàs i la seva posada en escena encara no havia acabat.

Deu minuts després, el fill de l'exblaugrana Felipe Campuzano s’ha quedat sol davant del porter del conjunt suís gràcies a Esteban Granero i l’ha batut de nou amb elegància i sang freda. El Lucerna, per la seva banda, ni tan sols aconseguia acostar-se a la porteria de Diego López.

Més oportunitats pels joves

A la segona part, la notícia l’han tornat a protagonitzar els més joves. Gallego, conscient que el seu equip debutarà a la Lliga aquest diumenge, ha decidit donar descans a Sergi Darder i Vargas -bon partit, el seu- i ha donat una oportunitat als catalans Nico Melamed i Pol Lozano, del filial.

Nico Melamed Espanyol Lucerna EFE

D’ocasions, però, les justes. Sota un ritme molt més lent, l’Espanyol ha pogut marcar en el 54 en un u contra u que Wu Lei ha desaprofitat incomprensiblement. A partir d’aquest moment, l’equip blanc-i-blau, com és lògic, s’ha dedicat a reservar forces pel duel de Lliga contra el Sevilla, fet que els inoperants jugadors del Lucerna han agraït.

Diumenge vinent, prova molt més dura pel conjunt de Gallego. El nou Sevilla de Julen Lopetegui, que aquest estiu s’ha reforçat amb 11 cares noves, provarà d’assaltar l’RCDE Stadium.