L’Espanyol no ha aconseguit passar de l’empat contra el Celta de Vigo (0-0). L’equip de Francisco Rufete ha ensenyat les dues cares de la moneda, amb una primera part molt més activa, i una segona part més fluixa. El Celta, que necessitava una victòria per salvar-se del descens, no ha pogut materialitzar cap ocasió, però l’empat entre el Reial Madrid i el Leganés, el rival directe en la lluita per seguir en la màxima categoria, ha permès que certifiqui la seva permanència en Primera Divisió.

Orgull perico

Tot i que qui tenia factors en joc era el Celta, els gallecs, a la primera part, no han tingut la iniciativa. Les ocasions no arribaven en cap de les porteries, però com a mínim l’Espanyol donava la sensació de buscar més el gol.

La motivació de salvar-se del descens sembla que no ha estat suficient i l’equip de Francisco Rufete ha signat les millors ocasions dels primers 45 minuts. Wu Lei, home de referència en l’atac, ha tingut un parell d’ocasions que ha desaprofitat.

A les acaballes del primer temps ha arribat el gol d’Embarba amb un xut des de la frontal. Però com que sembla que la mala sort és la companya inseparable de l’equip blanc-i-blau, el gol ha estat anul·lat perquè l’àrbitre ha tocat la pilota i ha influït en la jugada.

Intensitat sense premi

La segona part ha començat amb un Celta molt més intens, com si es jugués la seva permanència en Primera Divisió. Vaja, el que passava realment, però que semblava que havia oblidat durant els primers 45 minuts.

Tot i la millora de l’equip gallec, el temps passava i el gol no arribava. Els jugadors que no estaven convocats estaven més pendents del que passava en el partit entre el Leganés i el Madrid que no pas del que passava a Cornellà.

En l’últim moment tots dos equips han tingut una ocasió molt clara, amb un pal de Víctor Sánchez per part dels blanc-i-blaus, i un xut creuat de Iago Aspas per part dels gallecs.

Finalment, el Celta ha aconseguit el seu objectiu principal, romandre un any més en Primera Divisió, i l’Espanyol també ha aconseguit el seu, acomiadar una temporada dramàtica que quedarà en la història més negra del club.