La selecció espanyola s'ha imposat per la mínima a Noruega (2-1) en la primera jornada de la fase de classificació de l'Eurocopa del 2020. A Mestalla, Rodrigo Moreno i Sergio Ramos han marcat els gols de l'equip de Luis Enrique, que no ha enamorat però com a mínim s'ha endut els tres punts.

Rodrigo, el rei de la festa

Espanya ha marcat el primer gol de la nit quan només s'havia disputat un quart d'hora de partit. El blaugrana Jordi Alba ha aprofitat una passada en profunditat de Marco Asensio i, després d'arribar a la línia de fons, ha centrat la pilota al punt de penal perquè el local Rodrigo Moreno afusellés el porter visitant.

busquets espanya efe

Gràcies a la profunditat d'Alba i Jesús Navas, que ha actuat com a lateral dret, la selecció espanyola ha tingut el control total del joc i ha pogut ampliar el seu avantatge, però Rodrigo i Álvaro Morata, els puntes de Luis Enrique, han fallat diverses ocasions. Alba, a més, ha perforat la porteria de Rune Jarstein en el minut 41, però l'àrbitre ha assenyalat fora de joc i ha anul·lat la diana.

Ensurt a Mestalla

Semblava que Espanya aconseguiria els primers tres punts de la fase de classificació sense cap complicació, però Noruega ha sorprès a l'equip de Luis Enrique i al públic de Mestalla en el minut 63, quan Joshua King ha aprofitat un penal estúpid d'Iñigo Martínez per batre David de Gea.

espanya pancarta analfabets efe

En un altre context potser el combinat espanyol hagués patit, però contra Noruega, una de les seleccions més discretes del futbol europeu, les coses han sigut ben diferents. El conjunt escandinau només ha pogut mantenir l'empat 6 minuts, el temps que ha tardat el seu porter en cometre un penal de forma maldestre sobre Morata. Sergio Ramos, el capità dels locals, l'ha transformat i ha alleugerit la parròquia espanyola, que últimament no viu gaires alegries.

Abans d'acabar, Sergio Canales i Jaime Mata han pogut debutar amb la selecció espanyola substituint el madridista Dani Ceballos i el matalasser Morata. Qui no ha descansat ha estat Jordi Alba i Sergio Busquets. Els dos futbolistes blaugrana, que també ho juguen tot amb el Barça, han acumulat 90 minuts més a les seves cames.