Tot i que valia l'empat, la selecció espanyola ha patit per certificar el seu bitllet als quarts de final de l'Eurocopa femenina 2022. Ho ha fet per 0-1 davant Dinamarca, que sobretot a l'inici del partit, ha fregat el gol. Amb tot, a base d'insistència i amb més fe que futbol, Espanya ha trobat el gol al cap de Marta Cardona al temps afegit.

Espanya entra en pànic amb l'inici de Harder

L'amenaça de les daneses era coneguda de sobrera per les futbolistes dirigides per Jorge Vilda. Pernille Harder, màxima golejadora històrica de Dinamarca i una de les estrelles del Chelsea, era la jugadora a tenir en compte de la selecció nord-europea. Tot i això, l'inici de partit seria seu. El seu nom seria el protagonista i l'únic punt de vista que tindrien Mapi León Irene Paredes dels primers 15 minuts de partit. Tal com va passar en el debut de la Roja davant Finlàndia, un inici tou amb la defensa molt avançada propiciaria les primeres oportunitats manifestes de gol de les rivals.

Aquest cop no seria per culpa de la falta de concentració, sinó que la velocitat de la davantera d'Ikast donaria cent i ratlla a ambdues centrals blaugrana. A base de cobertures i de l'encert de Sandra Paños — que es redimiria del seu pobre partit davant Alemanya — es mantindria el 0-0 inicial fins al descans.

A l'enèsima Espanya se n'ha sortit

No només un cop superat l'equador del partit, sinó que durant els 90 minuts, Espanya ha abusat de les centrades laterals. Si bé contra Finlàndia van donar els seus fruits i van donar peu als gols de cap d'Aitana Bonmatí i d'Irene Paredes, en aquest cas de córner, contra Alemanya no van ser suficients per trobar el gol. Contra les daneses, el transcurs del joc ofensiu espanyol ha estat molt semblant. Tot i que avui Jorge Vilda ha alineat Mariona Caldentey per dins, hi ha hagut molt poc joc interior. Les aproximacions a la porteria de Lene Christensen han arribat des dels carrils exteriors, i tot i que la portera del Rosenborg ha mostrat dificultats per blocar pilotes, li ha estat suficient per mantenir la seva porteria a zero fins al temps afegit. Seria aleshores quan es prodigaria Olga Carmona a l'atac amb uns metres més del que havia estat habitual fins al 90'.

Enèsima centrada, aquest cop al segon pal, on trobaria Marta Cardona, que alliberada de marca i en suspensió, aconseguia rematar de cap al fons de la xarxa agafant a contrapeu una Christensen ja batuda. Així doncs, tot i que l'empat ja valia a la selecció espanyola per a classificar-se per als quarts de final, el gol ha arribat al temps afegit.

D'aquesta manera, Espanya és segona de grup i s'enfrontarà contra una primera. Ho farà contra la que segurament sigui la millor. La pròxima prova serà davant l'amfitriona Anglaterra, que a banda del seu alt caixet, ve de deixar una imatge de piconadora. Entre d'altres resultats, van passar per sobre de Noruega per 8-0.