Espanya no ha pogut superar Alemanya (2-0) en la segona jornada de l'Eurocopa femenina 2022 i ja no pot fallar contra Dinamarca. Dues jugades aïllades en dues errades han penalitzat el bon partit de la selecció espanyola.

Alemanya no desaprofita els regals d'Espanya

Espanya volia fer un cop sobre la taula i imposar-se per primera vegada a la seva història a Alemanya, la gran dominadora de l'Eurocopa. Amb les intencions ben clares i la mentalitat guanyadora sobre la gespa de l'estadi de Brentford, però amb aquella inseguretat que s'ha repetit respecte al partit contra Finlàndia. Tot i que la selecció espanyola ha començat manant, en el minut 3 la portera Sandra Paños ha calculat malament una passada i li ha regalat el primer gol a Klara Bühl.

Cop molt dur per al combinat dirigit per Jorge Vilda, que ha hagut de refer el seu joc i tornar a buscar la remuntada com fa uns dies a Milton Keynes. El domini ha estat espanyol, també les ocasions, i el gol s'ha apropat en diverses ocasions. Jugant ràpid i sense prendre més riscos per superar l'altíssima pressió alemanya.

Però si Lucía García ha tingut l'empat a les seves botes poc després del primer gol d'Alemanya, s'han anat sumant les clares ocasions de la selecció espanyola. Però tot i aquests atacs constants, amb gran profunditat als extrems i amb les interiors treballant amb molta intel·ligència, no s'ha aconseguit l'objectiu. Ni els intents de Mariona Caldentey, d'una omnipresent Patri Guijarro o de Sheila García han estat suficients per aconseguir el tan desitjat i merescut gol.

I ja apropant-se al descans, just quan el gol espanyol estava més a prop, ha arribat el segon gerro d'aigua freda. Alemanya és una selecció a tenir molt en compte a les jugades de pilota aturada i en un córner al minut 37 ha fet el segon gol. Alexandra Popp ha aprofitat la badada de les jugadores espanyoles dins l'àrea petita i ha ampliat l'avantatge de cap. Cop encara més dur abans del descans.

Sense premi per a Espanya

Però al segon temps el domini i les ocasions espanyoles han estat encara més evidents. Popp ha tornat a posar la por al cos a l'afició espanyola, però l'entrada de Lena Lattwein per Lina Magull ha posicionat encara més defensivament la selecció alemanya. I l'atac espanyol ha estat constant. A més, ha posat la seva línia defensiva a l'alçada del mig del camp.

Irene Paredes, Mariona i Aitana Bonmatí han estat les que més perill han creat. Però entre la defensa alemanya i la seva portera, Merle Frohms, han evitat que el combinat espanyol retallés distàncies. Alemanya ha viscut de renda i no ha merescut més que els dos gols aconseguits.

Ni amb les entrades de Clàudia Pina, Marta Cardona, Athenea del Castillo o Irene Guerrero, totes elles per remoure l'atac d'Espanya, han estat suficients per fer més mal a una sòlida Alemanya. Tabea Waßmuth ha fet el tercer gol alemany en els últims minuts del partit, però estava en fora de joc i l'han acabat anul·lant.

Gwinn Patri Guijarro Laia Aleixandri seleccion esapanola Eurocopa femenina / Foto: EFE
Laia Aleixandri i Patri Guijarro lluitant per guanyar la possessió de la pilota / Foto: EFE

Per tant, Espanya segueix sense poder vèncer Alemanya, que ha rebut el premi de la victòria i de la classificació com a primera de grup. Ara la selecció espanyola no podrà fallar contra Dinamarca el proper dissabte, tot i que amb un empat en té suficient per passar als quarts de final de l'Eurocopa femenina 2022.

Imatge principal: Sandra Paños rebutjant la pilota / Foto: EFE