Miguel Ángel, Supermán, López ha protagonitzat aquest dissabte una de les imatges de la Vuelta a Espanya 2021, i no precisament en clau positiva. I és que el ciclista colombià ha decidit abandonar la competició després de veure com s'esfumaven les seves opcions de pujar al podi, davant de la insistència del seu equip, el Movistar, que seguís endavant, ja que un Top-10 és un resultat excel·lent. La imatge ja ha donat la volta al món.

Cal recordar que la Vuelta acaba aquest diumenge, i en una etapa més d'exhibició que de competició, per la qual cosa el gest de Supermán López ha generat un enorme enrenou, sobretot perquè les primeres informacions parlen d'un monumental enuig del ciclista amb Movistar, el que podia acabar amb la seva sortida de l'equip.

Enuig amb l'equip

Tot ha començat quan el ciclista colombià, que aspirava a ser tercer, per darrere de Roglic i d'Enric Mas, s'ha quedat tallat en un grup davant d'un atac en el qual sí que han entrat els principals favorits. Entre ells estava Jack Haig, que amb la nova situació estava aconseguint l'anhelada tercera posició, que finalment ha certificat.

Immers en un grup que no tenia gens d’interès d'anar a pels escapats, Supermán López ha demanat a Movistar que fes que algun membre de l'equip l'ajudés en la captura, ja que ell sol no podia. Finalment, segons ha avançat TVE, el ciclista colombià ha decidit baixar de la bicicleta, quan només faltaven 17 quilòmetres per arribar a la meta. L'escena ha estat captada per les càmeres de TVE i no han tardat a viralitzar-se per les xarxes socials.

Patxi Villa, un dels directors del Movistar, ha intentat convèncer-lo perquè continués en la cursa, així com el seu company Imanol Erviti, però ha estat en va.

Miguel Ángel López Movistar / EFE

Miguel Ángel López, en una etapa d'aquesta edició de la Vuelta / EFE

Enric Mas no ataca per Supermán

I el despropòsit no ha acabat aquí, ja que tot s'ha lligat encara més en acabar l'etapa. Enric Mas, de l'equip Movistar i segon en la classificació general, s'ha mostrat sorprès en ser informat de l'abandonament de Miguel Ángel López, ja que ha afirmat no saber absolutament res del tema.

El moment culminant ha estat quan Enric Mas ha afegit que en els últims quilòmetres no ha atacat a Roglic perquè considerava que fent-ho estaria perjudicant Supermán López, que hauria estat tercer el seu hauria donat amb el grup escapat. Ja en aquell moment, però, el ciclista colombià estava al cotxe. De bojos.

 

Imatge principal: Miguel Ángel López, en l'etapa de la Vuelta d'aquest dissabte / EFE