L'Equip Unificat va ser el nom sota el qual les antigues repúbliques de la Unió Soviètica, sense els Estats bàltics, van competir en els Jocs Olímpics de Barcelona i als Jocs d'Hivern d'Albertville. En total van ser dotze països que van compartir objectiu, tot i haver-se dissolt l'URSS un any abans.

A Barcelona van celebrar-se els Jocs del món modern, de la incorporació de tots els països que en altres edicions de l'Olimpíada no havien pogut participar. I entre tots ells apareixia una unió de països soviètics que van arrasar en la majoria de les competicions.

Dotze països sota una mateixa bandera, la dels Jocs Olímpics amb les cinc anelles, per representar l'Equip Unificat. Quan es pujava al podi, però, els esportistes individuals podien veure la seva bandera hissada al cel de Barcelona i escoltaven l'himne del seu país si aconseguien penjar-se la medalla d'or del coll.

Armènia 
Azerbaidjan 
Bielorússia 
Geòrgia 
Kazakhstan 
Kirguizistan 
Moldàvia 
Rússia 
Tadjikistan 
Turkmenistan 
Ucraïna 
Uzbekistan 
Països units per l'esport

L'èxit de l'Equip Unificat va ser evident en les modalitats d'atletisme i gimnàstica, amb un total de 41 medalles. En aquells Jocs Olímpics es va veure la última competició conjunta de les antigues repúbliques soviètiques, que competirien per separat a partir d'aleshores. Dotze països per a un mateix objectiu.

L'èxit esportiu es va veure reflectit en el medaller final. I és que van convertir-se en la delegació amb més medalles, sumant un total de 112 (45 ors, 38 plates i 29 bronzes). Per darrere van quedar els Estats Units, Alemanya, la Xina, Cuba o Espanya.

Medaller de Barcelona 92
           
1 Equip Unificat  45 38 29 112
2 Estats Units  37 34 37 108
3 Alemanya  33 21 28 82
4 Xina  16 22 16 54
5 Cuba  14 6 11 31
6 Espanya  13 7 2 22