El diari The New York Times, uns dels més prestigiosos dels Estats Units i amb més importància a nivell mundial, s'ha fet ressò de la històrica victòria del campionat de la Segona Divisió Infantil de nois per la Secció Esportiva AEM, íntegrament constituït per noies. La notícia, que es va produir el passat 1 d'abril en guanyar el títol, ha traspassat fronteres i arriba a tot el món gràcies al diari novaiorquès.

La fita, aconseguida a quatre jornades pel final i sent una cosa mai vista al futbol català, acabarà amb l'ascens a Primera Divisió de les lleidatanes. Entre 12 i 14 anys, les noies de l'Infantil D han fet història i també han agafat protagonisme l'últim mes. El gran paper de l'equip català ha suposat també un reconeixement per part de l'Associació de Corresponsals de Premsa Estrangera (ACPE), que ha atorgat a l'equip el Premi Esport i Superació ACPE 2016.

L'aposta de l'AEM pel futbol femení es fa més que explícita en forma de sis equips formats per un total de 110 jugadores. Aquesta és la primera vegada que un equip femení guanya una lliga masculina a Catalunya, però no a Espanya. El Rayo Vallecano ja ho havia aconseguit en l'àmbit estatal.