Són habituals les confusions dins d’un mateix grup quan dues persones es diuen igual, així que cridar-les pel cognom, o per un sobrenom, acostuma a ser la solució al ‘problema’.

No serà això prou per al Vrcevo, un modest equip croata en què 15 dels 22 jugadors tenen el mateix cognom.

Quin és el ‘cognom’ afortunat? Stevanja, que, per estrany que pugui semblar, no és el més comú de Croàcia. Sí que és molt freqüent, però, a la localitat de Glavice, d’on és l’equip.

Si 15 de 22 ja és molt, la cosa s’agreuja quan, tal com va passar el passat cap de setmana, a l’11 titular de l’equip hi havia... 10  jugadors Stevanja.

Per posar la cirereta a la qüestió, hi ha tres Stevanja que es diuen Ivan. Tampoc no és aliè a tot això l’entrenador, Zeljko, que porta el mateix cognom.

La 'cosa' s’entén una mica més quan l’entrenador explica que alguns jugadors són germans i que “tots tenim algun parentiu”.

Al club reconeixen que són el maldecap dels àrbitres de la categoria, que molt sovint no s’aclareixen amb tants Stevanja.

Ara bé, l'equip sembla estar content amb això: diuen que l’assumpte pendent és treure al terreny de joc 11 Stevanja en el mateix partit.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat