El seu nom sona amb més força que mai. Emili Rousaud és el vicepresident institucional del Barça i la figura que, juntament amb un altre vicepresident, Jordi Cardoner, hauria posat contra les cordes el president Josep Maria Bartomeu en la reunió extraoficial de la junta directiva celebrada aquest divendres. La seva intenció, i aquest cop té més força que mai, és forçar el màxim mandatari blaugrana a convocar eleccions. El fet que el president encara no hagi destituït Jaume Masferrer, responsable de l'àrea de presidència i la seva mà dreta personal, podria haver estat un dels detonants.

Rousaud va ser nomenat vicepresident institucional del club el passat 2 de gener, fet que es va interpretar en clau electoral. L'empresari català, vocal a la junta directiva de l'entitat blaugrana des del juliol del 2015, era el més ben situat per encapçalar la candidatura continuista de Bartomeu a les eleccions de l'any 2021. 

Llicenciat en Ciències Empresarials i MBA per ESADE i en Direcció i Administració d'Empreses per la Universitat Politècnica de Catalunya, Rousaud és el fundador de l'empresa distribuïdora d'electricitat Factor Energia. En poques setmanes ha passat de ser un actor secundari a poder trair Bartomeu per tal de dirigir el Barça.