Aquest dijous va tenir lloc una cerimònia a Bucarest per celebrar que Romania assumirà per primera vegada la presidència del Consell de la Unió Europea

En l'acte hi van participar, entre d'altres, Viorica Dancila, primera ministra romanesa, qui va assegurar que demostrarien "que Romania és mereix el respecte de la Unió Europea".

Les declaracions més, sorprenents, però, les va realitzar el president del Consell Europeu, Donald Tusk. Després de lloar Romania assegurant que el fill del seu sogre "condueix un Dacia Duster", el polonès va voler destacar la gesta de l'Steaua Buscarest en la final de la Copa d'Europa del 1986: "El que més m'ha marcat va ser la victòria de l'Steaua davant el Barça a la final de Sevilla", va dir.

Tusk es refereix al partit disputat al Sánchez Pizjuán el 7 de maig del 1986 en el qual el Barça va perdre la seva segona final de la Copa d'Europa, en aquest cas contra l'Steaua de Bucarest. Després d'empatar a zero, el partit es va decidir en una tanda de penals fatídica en clau blaugrana. El Barça va fallar tots els llançaments i l'Steaua es va convertir en campió d'Europa per primer i últim cop a la seva història.