El Doctor Ricard Pruna i el FC Barcelona han acordat la resolució del contracte que els unia des de feia 25 anys. Pruna, que treballava als serveis mèdics blaugrana des de la temporada 1997/98, marxa per desavinences amb el club que presideix Josep Maria Bartomeu. Uns desacords que tindrien el seu origen en Xavi Hernández.

Quan Eric Abidal i Óscar Grau van viatjar a Doha per parlar amb l'actual entrenador de l'Al-Sadd per intentar convèncer-lo d'agafar el timó del primer equip blaugrana, Xavi els va explicar quin era el Barça de futur que ell tenia al cap, i va assegurar-los que la seva idea era que Ricard Pruna fos el cap dels serveis mèdics del Barça, amb especial responsabilitat en la primera plantilla.

ricard pruna conferencia @CEUAndalucia

Ricard Pruna donant una conferència. / CEU Andalucia

Abidal, que no va encaixar bé la negativa de Xavi, va explicar al Dr. Canal, l'actual cap dels serveis mèdics del Barça, les paraules de Xavi i la relació que aquest tenia amb Ricard Pruna, i en aquell moment van començar els problemes. El Doctor Canal, amb el vistiplau de la directiva, va anar degradant la importància de Pruna a l'entitat culer, que havia arribat a tenir sota la seva gestió no només el primer equip de futbol, sinó la resta de seccions professionals.

Canal el va apartar del primer equip, i el va fer encarregar-se de tasques de gestió, control i coordinació. A més, detalls com no poder entrar al vestidor o als camps d'entrenament, de no poder visitar els futbolistes, haver d'aparcar en una plaça diferent o no poder dinar on ho fan els treballadors de la primera plantilla no han agradat gens a Pruna, fins al punt que ha deixat de treballar al Barça.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat