El serial Djokovic continua després que Austràlia cancel·lés "per raons de salut i ordre" el visat del número 1 del tenis per segon cop. Mentre Europa es posava a dormir, a Austràlia ja s'havia fet de dia i funcionaris d'immigració entrevistaven a Djokovic. Després, va ser detingut per la Força Fronterera i traslladat a l'oficina dels seus advocats per preparar el seu cas de cara l'audiència de diumenge. Serà llavors quan el jutge decideixi definitivament si deporta el tenista o revoca la decisió d'Alex Hawke, ministre d'Immigració australià. 

Posteriorment, Djokovic va ser enviat al Park Hotel, un establiment hoteler reconvertit en un centre de detenció per a  immigrants l'any passat. El tenista ja hi havia estat durant els primers dies a Melbourne, on s'havia desplaçat per jugar l'Open d'Austràlia, després que els funcionaris fronterers cancel·lessin per primer cop el seu visat en no donar validesa a l'exempció mèdica de la vacuna contra la covid que tenia el serbi. 

Reaccions a Sèrbia 

En conèixer-se la notícia, de matinada per la diferència horària, el president de Sèrbia va acusar via Instagram al govern australià d'"assetjar i maltractar" el serbi: "És una cacera de bruixes política. Si el que vols és prohibir que Djokovic guanyi el trofeu per desena vegada, per què no el vas retornar immediatament?, perquè no li vas dir que era impossible obtenir un visat?", ha denunciat Aleksandar Vucic. Altres autoritats sèrbies, com el Ministeri d'Exteriors, també s'han pronunciat en la mateixa línia: "Djokovic no és un criminal, terrorista o immigrant il·legal, però les autoritats australianes el tracten d'aquesta manera. Va ser atret cap a Austràlia per humiliar-lo". 

Mentrestant, a Melbourne, desenes de negacionistes es van manifestar contra la vacunació i per l'anul·lació d'aquest visat. Amb proclames com ara "volem que Djokovic jugui" o "deixeu-lo lliure", els manifestants es van congregar davant el complex esportiu on es jugarà el campionat. 

No està vacunat 

Precisament, el ministre Hawke havia denunciat en un document de 258 pàgines presentat davant el tribunal que la presència del serbi podia provocar "un creixement del sentiment antivacunes a la comunitat", quelcom pot acabar traduint-se en incidents com els registrats fa unes hores. 

Què ha passat fins ara amb el tenista? Ens hem de remuntar al 5 de gener, quan va arribar a Melbourne des d'Espanya amb una exempció mèdica per no estar vacunat, ja que s'havia contagiat feia poc de la covid. Davant aquesta situació, a la seva arribada al país les autoritats d'Immigració van cancel·lar-li el visat i el van detenir. Dilluns, però, un tribunal el va deixar lliure, perquè va considerar que no se l'havia tractat amb equitat. El ministre, però, va tornar a cancel·lar-li el visat. Ara per ara, es desconeix si el serbi podrà participar del Open d'Australia, que comença dilluns.