Novak Djokovic ha estat una de les notes més negatives dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, i no per no haver-se penjat cap medalla quan anava amb tot de cara per alçar-se amb l'or.

Xou lamentable contra Carreño

I és que el serbi va oferir una menyspreable imatge en el seu partit contra Pablo Carreño, corresponent a la lluita per la medalla de bronze, en el qual Djokovic va colpejar en diverses ocasions la seva raqueta contra terra, fins a trencar-la, a més de llançar-la amb virulència a la grada. Tot això, a més, va arribar just després que ell critiqués la gimnasta Simone Biles per no saber aguantar la pressió, la qual cosa li va valer un bon grapat de crítiques. "La pressió és un privilegi i sense ella no existiria l'esport professional. Si el teu objectiu és ser al cim del teu esport has d'aprendre a bregar amb ella i amb els moments difícils, tant en la pista com fora d'ella", havia afirmat Djokovic.

Carreño Djokovic EFE

Djokovic va acabar el partit contra Carreño fora de si / EFE

Djokovic va acabar perdent el partit i, per rematar-lo, va anunciar que es retirava dels Jocs Olímpics per unes molèsties a l'espatlla, deixant tirada a la seva companya en els mixtos, Nina Stojanovic, amb qui també aspirava a guanyar el bronze. Tenint en compte que no es tractava d'una lesió, sinó d'unes molèsties, es fa complicat entendre que un esportista renunciï a lluitar per una medalla olímpica. En la seva ment, tanmateix, ja només estava l'US Open.

Nadal: "La imatge no és la millor"

A les crítiques rebudes per Djokovic s'ha afegit aquest dilluns Rafa Nadal, que no ha tingut cap problema en retreure-li al serbi la seva actitud. "Per sort no hi havia gent a les grades i no va passar res més, però bé, són coses que passen de tant en tant", ha afirmat Nadal, que ha afegit que són situacions que cal "intentar evitar" i que "la imatge no és la millor", a més de demanar que en aquests casos els càstigs siguin més severs.

Carreño JOCS OLÍMPICS EFE

Pablo Carreño va guanyar la medalla de bronze després d'imposar-se a Djokovic / EFE

Nadal, a més, no ha acabat aquí. "Djokovic és un referent per a molts nens, al final és el número u del món i un dels millors de la història. És estrany que algú, tenint tant èxit, reaccioni d'aquesta manera de tant en tant, però al final ell és molt competitiu i reacciona així".

A més de Djokovic, Rafa Nadal també s'ha referit a l'èxit aconseguit per Pablo Carreño, que es va penjar al coll el bronze després de superar el serbi. "Me n'alegro molt per ell. És una imatge que li quedarà gravada per a la resta de la seva vida perquè és un moment inoblidable".

 

Imatge principal: Rafa Nadal, en un partit d'aquesta temporada / Europa Press